Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Veldhuis en Schreuder door op 50vlinder

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Na alle commotie na de 100vlinder waren er stevige vraagtekens te plaatsen bij de vorm en gemoedstoestand van Marleen Veldhuis. Maar na de halve afstand vanochtend is duidelijk dat veel van die zorgen overdreven zijn. Met een nette race en matig uitkomen bij de finish zette ze de 2e tijd in de series neer met 25.58. Daarmee hoefde ze alleen Therese Alshammer voor zich te dulden. Die zwom met 25.44 een nieuw kampioenschapsrecord en bleef maar 0.11 boven het wereldrecord van Marleen. Nummer 3 in de series was Ingvild Snildal (25.62), gevolgd door de winnares van de 100vlinder Sjostrom (25.74). Hinkelien Schreuder won haar serie in 26.21, uiteindelijk goed voor een 12e plaats.

Dat zij nog zo laag in de ranglijst terecht kwam, was vooral te danken aan de laatste 2 series. Maar liefst 6 zwemsters uit serie 13 en 7 zwemsters uit serie 14 wisten zich te plaatsen voor de halve finale. Mede daardoor waren er 2 verrassende uitschakelingen te melden. Zowel Libby Trickett als Dara Torres zwommen vanochtend een tijd van 26.41, waarmee ze gedeeld 17e werden en vanavond dus niet meer van start mogen in de halve finale.

Tagged as: , ,

Leave a Response