Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Titus Mennen bondscoach junioren/jeugd

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBBij de bekendmaking van de nieuwe junioren selecties van de KNZB werd ook aangegeven dat Yvonne van Heijzen per 1 augustus haar taak als bondscoach gaat leggen. Uiteraard was iedereen zeer benieuwd wie de opvolger zou worden van Yvonne en nu is bekend geworden dat dat Titus Mennen is geworden. Hij treed per 1 september in dienst bij de KNZB en wordt naast bondcoach junioren/jeugd ook programmamanager talentontwikkeling.

Voor Titus is het een weerzien met de KNZB nadat hij in de jaren ’90 ook al 4 jaar verantwoordelijk was voor de jeugd. In 1994 was hij als bondcoach aanwezig op de EJK waar Pieter van den Hoogenband met 3 gouden medailles doorbrak op het internationale toneel. Een mooie kroon op het werk wat hij met Pieter en de rest van de ploeg van PSV had gedaan in de ongeveer 10 jaar daarvoor. Hij kan nog steeds gezien worden als de grondlegger van het succes van PSV en Pieter.

Na zijn tijd als bondscoach bleef Titus Mennen altijd verbonden met de zwemsport, zowel in zijn werk als manager/directeur van onder andere het Sportfondsenbad in Amersfoort als in zijn functie bestuurslid bij de Nederlandse Vereniging van Zwemsporttrainers (NVVZT). En nu komt hij per 1 september dus weer fulltime terug in de zwemwereld. Daarbij ligt zijn eerste taak al voor die datum, want tijdens de EJOF in Tampere zal hij reeds als bondscoach optreden.

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. Een interessante en zeer bemoedigende keuze. Mooi dat iemand met zoveel ervaring zich wil inzetten voor de jeugd.

Leave a Response