Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Speedo in vreemde situatie

Email dit bericht Print dit bericht

speedoJarenlang heeft Speedo de wereld van de zwemkleding gedomineerd. Ook in 2008 waren ze met de LZR nog veruit het meest gedragen merk tijdens de Olympische Spelen in Beijing. Maar sindsdien is de badkledingmarkt veranderd en lijkt er het erop dat de badpakken van Speedo in Rome komende zomer wel eens in de minderheid kunnen zijn. Om geen kwaad bloed te zetten bij de sporters en bonden die een contract hebben met hun, lijkt Speedo zelfs die partijen toe te staan om andere badkleding te dragen tijdens bijvoorbeeld de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden en de WK in Rome.

Uiteraard betekent dit voor andere producenten een kans om wat van het marktaandeel van Speedo af te snoepen. Bij de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden betekende dat echter wel dat ze moesten aantonen voldoende voorraad beschikbaar te hebben om alle zwemmers te kunnen voorzien. Totaal 12 producenten hebben dat volgens de Amerikaanse zwembond kunnen aantonen : Agon, Aquazone USA, Arena, BlueseventyDianaFinis, Jaked, Kiwami, Nike, Rocket Science, Speedo USA en TYR.

Aan de andere kant van de medaille kwam vandaag het bericht naar buiten dat een van de snelste dames van Nederland, Ranomi Kromowidjojo, juist een nieuw contract heeft getekend met Speedo. Tot het einde van 2010 zal zij voorzien worden van (bad)kleding van Speedo en zal ze in die kleding van start gaan tijdens internationale toernooien. Een mooie opsteker voor Speedo in een tijd waarin steeds meer zwemmers zich af lijken te keren van het merk. Daarbij moet wel opgemerkt worden dat deze hele situatie per 2010 wel weer eens terug kan veranderen. Als de FINA werkelijk met regels komt waarin niet-waterdoorlatend materiaal verboden wordt lijkt Speedo weer (een van) de meest voor de hand liggende keuze(s) van badkleding.

Tagged as: ,

Leave a Response