Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sharon van Rouwendaal wint brons op 200vrij

Email dit bericht Print dit bericht

Sharon van Rouwendaal

Sharon van Rouwendaal

Ze had zich gisteren als 6e geplaatst voor de finale van de 200vrij en moest het daarin onder andere opnemen tegen de nieuwe Europese Junioren recordhoudster op de 100vrij Silke Lippok en de sterk Francaise Camille Radou. In de finale van vandaag bleken die twee dames niet te verslaan, maar met 2.00.59 pakte Sharon wel een mooie bronze plak. Daarmee verbeterde ze ook haar eigen Nederlandse Jeugdrecord wat ze vorige jaar op de EJK in Belgrado op 2.01.30 had gezet. Voor Sharon betekende dit haar 2e medaille van dit EJK na het goud op de 400m vrij op de 2e dag.

Sharon (rechts) met het brons op de 200vrij

Sharon (rechts) krijgt het brons omgehangen op de 200vrij

In de ochtend waren er nog een mooie prestatie voor Chantal Senden die met 26.67 de halve finale wist te bereiken van de 50vrij. Daarin zwom ze 26.71, helaas met een 13e plaats niet genoeg voor de finale. Andrea Kneppers werd op dezelfde afstand in de series uitgeschakeld met 27.26, wel onder haar inschrijftijd van 27.34. Ook Joey de Ruiter werd in de series uitgeschakeld. Voor hem was er op de 50rug een 21ste plaats weggelegd in 27.15.

Tagged as: , ,

Leave a Response