Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sebastiaan Verschuren naar halve finale (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Op de 200vrij heeft Sebastiaan Verschuren aangetoond dat hij terecht toegevoegd is aan de selectie voor de wereldkampioenschappen. In eerste instantie had hij zich niet individueel geplaatst voor het WK, maar via de wisselslagestafette werd hij toch geselecteerd. Omdat die estafette pas op de laatste dag gezwommen wordt kreeg hij van bondscoach Jacco Verhaeren de kans om ook 2x individueel te starten, op zowel de 100vrij later deze week, als vandaag op de 200vrij. Nog wel geplaatst in een van de laatste 3 Olympisch series, samen met bijvoorbeeld  Taehwan Park, nam hij vanaf de start brutaal de leiding. Zijn splits van 24.78 Р51.07 Р1:18.62 waren achteraf zelfs de allersnelste eerste 3 banen van het totale veld. En al ging het de laatste 25m een stuk zwaarder, met 1:46.25 wist hij zijn serie wel te winnen en plaatste hij zich als 5e voor de halve finale. Nummer 1 was Paul Biedermann 1.45.30, 2 РMichael Phelps 1:45.60 (rustig aan tot 150m, daarna 12m onder water en dan weer rustig aan), 3 РDanila Izotov 1:45.86.

Het interview na de race bij de NOS :

Tagged as: ,

Leave a Response