Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Robin den Boer 7e bij EJK Open Water

Email dit bericht Print dit bericht
Robin de Boer

Robin de Boer

Afgelopen weekend was het eerste deel van de EJK, het open water deel. Voor Nederland dit jaar slechts 1 deelnemer, Robin den Boer. Vorig jaar was er een enorme verrassing toen Job Kienhuis het goud wist te veroveren op de EJK en een aantal maanden later Maarten van de Weijden goud meebracht van de Olympische Spelen in Beijing. Het is duidelijk dat de Olympische status van het open water zwemmen dit deel van de zwemsport in een enorme stroomversnelling heeft laten belanden. Voor Robin den Boer de zware taak om deze goede resultaten van vorig jaar een mooi vervolg te geven.

Parcoursverekkinning

Parcoursverkenning

De wedstrijd werd gezwommen in de zee bij Porec in Kroatie. Bij behoorlijk warme omstandigheden (luchttemperatuur van 30graden en water van 25graden), moest 1 grote ronde van 5km afgelegd worden met weinig indicatieboeien en nog een laatste draai op 800m voor het einde.

Robin wist goed weg te komen bij de start en kwam bij eerste boei als 4e door, tussen een aantal italianen en britten. In de loop van de wedstrijd wist hij zich goed voorin te handhaven, al had hij zo rond 1500m voor de finish wel wat problemen om de goede lijn te kunnen houden. Hij werd behoorlijk ver naar binnen geduwd en zakte daardoor wat naar achter, naar een plek zo rond plaats 10-15. Uiteindelijk wist ie zich vanaf de laatse boei toch nog een stuk naar voren te zwemmen, dicht naar het podium toe. Helaas bleken een paar zwemmers over een iets beter eindschot te beschikken, waardoor hij met plaats 7 naast het podium eindigde.

Het verschil met het brons was uiteindelijk slechts 6 seconden en met het goud slechts 18. Zeer mooie progressie als je dat vergelijkt met de race van vorig jaar waarin hij 2,5minuut moest toegeven op Job. De eindtijd van Robin : 56.04.

Robin de Boer na de finish van de 5km EJK

Robin de Boer na de finish van de 5km EJK

Tagged as: ,

2 Comments

  1. het is robin deN boer.

    voor de rest vind ik het een knappe prestatie van robin!

  2. @Tom : je hebt helemaal gelijk, op beide punten!

Leave a Response