Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo naar finale 100vrij (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Vanochtend werd ze 3e in een nieuw persoonlijk record van 53.61, vanavond 2e in haar halve finale in 53.31, totaal 5e, en dus mag ze morgen haar opwachting maken in de finale van de 100m vrijeslag. De 18 jarige zwemster die na de Olympische Spelen van Beijing de overstap maakte naar Eindhoven, zwom daarmee dus in 2 races in hetzelfde badpak als voorheen (Speedo LZR), 7 tienden van haar eigen toptijd af. De snelste in de halve finale was de wereldkampioene van 2007 en voormalig wereldrecordhoudster Libby Trickett, op de voet gevolgd door huidig wereldrecordhoudster Britta Steffen. Op plaats 3 en 4 vinden we Amanda Weir (53.02) en de 19 jarige Francesca Halsall (53.05). Plaats 8 en de laatste plek in de finale was voor Evelyn Verraszto in 53.74.

Tagged as: , ,

3 Comments

 1. Fijn dat Nederland weer een finaleplaats heeft gehaald. Gezien haar estafettesplit eerder deze week, moet er nog wel 0,2 of 0,3 afkunnen van de tijd van Ranomi. En waar komt Amanda Weir ineens vandaan?
  Steffen’s laatste 10 meter waren wel weer superindrukwekkend!

 2. Met nog een pr van 0.14 morgen zwemt ze een Nederlands record en is ze dus plotseling sneller dan Marleen…. Over snel verbeteren gesproken! En dat in hetzelfde badpak als waarin Marleen het zwom, tenzij Ranomi plotseling ook een Arena aantrekt….

  Zoekende naar Amanda Weir kwam ik alleen een haar tijd van 54.03 tegen tijdens de Amerikaanse kampioenschappen en 2 estafette tijdens. In de 4x100vrij aan het begin van het toernooi zwom ze als startzwemster 54.47??? en in 2004 zwom ze als estafettezwemster tijdens de OS in Athene een split van 54.05.
  In 2008 plaatste ze zich niet voor de OS in Beijing, ze werd 8e tijdens de trials.

  Terwijl ik zat te kijken naar de estafettes van 2004 viel me trouwens een Australische op : Jodie Henry. Geen idee waar die is gebleven, zwom in Athene al een split van 52.95… Zou nu 26 jaar oud moeten zijn, dus kan prima dat ze is gestopt…

 3. Jodie Henry (Olympisch kampioen 2004) is nog niet gestopt. Ik las onlangs een artikel op de site van de Australische bond waarin ze aangaf dat ze nog steeds niet hersteld is van haar blessureleed. Volgend jaar hoopt ze mee te doen aan de Commonwealth Games. Sowieso is de Australische estafette op de 4×100 niet zo heel sterk meer, zeker nu Cate Campbell zich concentreert op de 50 vrij.

  Ook opvallend dat Schreiber (52.37 in de estafette) zich niet voor de finale heeft geplaatst. In ieder geval gaat het om brons heel spannend worden vanmiddag (Ranomi, Halsall of Weir) …

Leave a Response