Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Ranomi Kromowidjojo 6e op de 100vrij (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09In de 100m vrijeslag dames finale in Rome heeft Ranomi Kromowidjojo zich naar een 6e plaats gezwommen. Vooraf gaf ze aan de hoop te hebben mee te kunnen doen voor de medailles, maar dat bleek helaas te hoog gegrepen. De winnares was zoals verwacht Britta Steffen die met 52.07 nogmaals het wereldrecord aanscherpte. Als startzwemster van de 4x100m vrijeslag op de eerste dag van de WK had ze die op 52.22 gezet, nu dook ze dus bijna onder de 52 seconden. De 2e plaats was er voor Francesca Halsall (52.87), Libby Trickett (52.93) werd 3e. Voor Ranomi verscheen 53.37 op het scorebord, waarmee ze net iets langzamer was dan in de halve finale.

Finale 200rug heren
Even leek het erop dat Ryan Lochte er met de titel vandoor zou gaan, maar bij het keerpunt van 150m stelde Aaron Peirsol orde op zaken. Hij zwom in de laatste 50m weg bij Lochte en nam daarbij alleen Ryosuke Irie mee. Met een zeer goede finish, in tegenstelling tot die blunder op de 100rug, tikte hij aan in een nieuw wereldrecord van 1.51.92. Daarmee haalde hij meer dan een seconde af van de wereldrecordtijd waarmee hij zich voor dit toernooi plaatste, 1.53.08. Ook dook hij daarmee onder de tijd die Irie had weten te zwemmen in een volgens de FINA illegale Descente. Irie was op 10 mei tot 1.52.86 gekomen.

Tagged as: , , ,

Leave a Response