Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Pieter van den Hoogenband adviseur bij de FINA ?

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenOp de vooravond van het wedstrijdzwemmen bij de WK in Rome blijft een van de meest besproken onderwerpen natuurlijk de badpakken. Wie gaat wat dragen ? Welk pak is op welke afstand het snelste ? Een belachelijke situatie, want het zou zo vlak voor de WK vooral moeten gaan om de zwemmers. Wie is er in vorm ? Wat worden de verrassingen van toernooi ? Een situatie die de FINA heeft gecreerd volgens velen, waaronder Pieter van den Hoogenband. In een artikel in het Eindhovens Dagblad beschijft hij het als wanbeleid van de FINA. “Zwak bestuur. Er trekken mensen aan de touwtjes die totaal geen verstand hebben van topzwemmen.”

Volgens hem moet de oplossing vooral gezocht worden in veranderingen bij de FINA en meer invloed voor de sporters. “Openheid. De FINA moet maar eens laten zien hoe het zit met de geldstromen. En de zwemmers zouden één blok moeten vormen, dán kun je iets. Kijk eens hoe de toptennissers zich verenigd hebben.” En misschien dat externe hulp noodzakelijk is. “Misschien moet het IOC zich er maar eens mee gaan bezighouden, of een aantal goede bestuurders uit het bedrijfsleven. Ik denk dat die best geïnteresseerd zijn als ze de kans krijgen. Echt, als ze wisten hoe het er binnen de FINA aan toegaat, zouden ze zich kapot lachen.”

Zelf wil van den Hoogenband best meehelpen een oplossing te vinden, hij heeft zelfs al eens aangeboden aan de FINA om als adviseur op te treden. “Maar ik kan zoiets ook niet alleen. De FINA zal er voor open moeten staan.”

Het hele artikel is te lezen op de site van het Eindhovens Dagblad.

Tagged as: , , ,

Leave a Response