Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Oplossing voor pakkenkwestie in handen Phelps

Email dit bericht Print dit bericht
Pieter van den Hoogenband

Pieter van den Hoogenband

Op de vooravond van de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden is uiteraard een van de belangrijkste punten (alweer) de badkleding. Heel de zwemwereld wacht met spanning af welke zwemmer welk pak gaat dragen. Durft Phelps het bijvoorbeeld aan om op de 100vrij te starten in zijn LZR, met het risico dat er 2 zwemmers in een Jaked hem voorbij gaan ? Eigenlijk is het een belachelijke discussie, die ook volgens Pieter van den Hoogenband de waarde afneemt van het werk wat de sporters in hun trainingen doen. “Ik zie met eigen ogen hoe veel progressie Marleen Veldhuis op de training in Eindhoven boekt in haar ouderwetse badpak. Maar wie heeft het daar over?”.

In het Algemeen Dagblad geeft Pieter aan dat de oplossing volgens hem in de handen van Michael Phelps ligt. Als hij een standpunt zou innemen dan zou dat enorm veel gewicht hebben. Als Phelps zou weigeren mee te doen aan de WK in Rome of alleen maar onder protest zou zwemmen, zou dat de hoge heren doen opschrikken. En misschien dat ze zich dan wél geroepen voelen om voor duidelijkheid te zorgen. Maar naar verwachting zal dat niet gaan gebeuren. “Zo’n type is hij nu eenmaal niet. Ik denk niet eens dat hij zich realiseert wat hij met zijn status voor het zwemmen kan betekenen.”

Het hele artikel is te lezen op de site van het Algemeen Dagblad.

Tagged as: , , ,

Leave a Response