Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlandse records Esmee Bos en Sylvia Dik

Email dit bericht Print dit bericht

koninkrijksspelenHelaas laten de officiƫle uitslagen uit Aruba redelijk lang op zich wachten en dus moeten we het doen met de beperkte info die binnen druppelt. Op de site van de KNZB staat in ieder geval wat informatie over de finales op de 3e dag. Daarop werden wederom Nederlandse records gezwommen. Esmee Bos verbeterde het NR voor 13 jarigen op de 50m rugslag, de klok stond stil op 31.40. Daarmee verdween weer een record van Naomi van der Woerd uit de boeken. Naomi had in 1990 in Amersfoort nog 31.60 nodig gehad. Sylvia Dik verbeterde het NR voor 14 jarigen op dezelfde afstand, haar eindtijd van 31.13 gaat de recordboeken in. Het oude record in deze leeftijdscategorie was in handen van Sabrina Buur die in 1998 in Eindhoven tot 31.21 was gekomen.

De teller staat inmiddels op 5 NRs voor de Nederlandse zwemploeg.

Tagged as: ,

Leave a Response