Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Nederlands record voor Nick Driebergen op 100rug

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Op de EK in Eindhoven vorig jaar zwom Nick Driebergen het Nederlands record van 54.75. Daarna had Nick te maken met een kleine terugslag, helaas net tijdens de Olympische Spelen. Maar tijdens de WK in Rome vanochtend liet Nick zien weer helemaal terug te zijn. Hij tikte aan na 53.94 een nieuwe Nederlandse toptijd. En als bonus zwom Nick daarmee de 14e tijd en dus plaatste hij zich voor de halve finale van vanmiddag. De snelste tijd kwam op naam van Aschwin Wildeboer (52.93), gevolgd door Kyosuke Irie (53.00) en een gedeelde 3e plaats voor Liam Tancock, Junva Koga en Aaron Peirsol (53.08). Om de finale te halen was 54.04 nodig.

Interview met de NOS :

Op de 100m schoolslag wisten Lia Dekker en Moniek Nijhuis de halve finale niet te halen. Lia eindigde als 18e in 1.07.92, vlak voor Moniek in 1.08.02 (19e). Om de halve finale te halen hadden de dames 1.07.80 of sneller moeten zwemmen.

Interviews met de NOS :

Tagged as: ,

Leave a Response