Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Michael Phelps niet op de 100vrij in Rome

Email dit bericht Print dit bericht

Michael Phelps

Michael Phelps

Tijdens de series van dag 4 van de Amerikaanse kwalificatiewedstrijden voor Rome ging het zoals wel vaker over Michael Phelps. Maar dit keer niet over zijn prestaties in het water, maar over het feit dat hij er vanochtend niet in lag. Vlak voor de start van de wedstrijd meldde Michael en zijn coach Bob Bowman dat Michael niet van start zou gaan op de 100vrij. Hij was gisterochtend blijkbaar opgestaan met een stijve nek welke ondanks alle behandelingen vanochtend dusdanig verslechterd was dat ze met het oog op Rome geen risico wilden nemen. Dat gecombineerd met het feit dat Michael de 100vrij toch al niet zou zwemmen in Rome als hij zich plaatste omdat die afstand conflicteert met de 200vlinder, maakte de keuze een stuk gemakkelijker. Verder is het zo dat iedere zwemmer in het team voor Rome in principe ingezet kan worden in de estafettes, dus voor de 4x100vrij hoefde hij het ook niet te doen.
Opvallend detail is dat de vorige keer dat Phelps zich terug trok uit een wedstrijd dat ook in Indianapolis was. Hij had toen last van een voedselvergiftiging.

Uitslagen van de kwalificatiewedstrijden zijn te vinden op Omegatiming.

Tagged as: , ,

Leave a Response