Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Meiden estafette plaatst zich voor finale EJOF (update)

Email dit bericht Print dit bericht

eyofTijdens de eerste sessie van de EJOF in Tampere (Finland) heeft de meiden estafette direct laten zien dat de uitzending van de 4e zwemster (Jovanna Koens) terecht is geweest. Jovanna had zich officieel niet geplaatst voor de EJOF, maar omdat de 4x100vrijeslag estafette ploeg volgens de KNZB kans maakte op een finale werd zij alsnog toegevoegd aan de ploeg. Vanochtend waren de series van deze estafette en met een keurige 6e plaatst wisten de meiden de finale van vanmiddag te halen. Jovanna zwom met 59.28 (28.61) beduidend sneller dan haar tijd van het NJK (59.93). Esmee Vermeulen vervolgde daarna met 1.00.17 (28.66), iets langzamer dan in Amsterdam, maar zij had reeds de 400vrij gezwommen vanochtend. Annemarie Worst bracht als 3e zwemster 59.80 op de klok waar ze in Amsterdam nog ruim boven de minuut zwom (1.00.94). Slotzwemster Femke Leenstra kwam daarna tot een solide 58.51 (28.01), waardoor de eindtijd op 3:57.76 uit kwam. Kijkend naar de potentie die deze ploeg heeft, vooral Esmee en Femke moeten vanmiddag nog een stuk harder kunnen, waarbij stiekem natuurlijk gekeken wordt naar het podium. Nummer 3 in de ochtend Frankrijk kwam tot 3:56.52, maar uiteraard zullen zij vanmiddag ook nog harder (willen) gaan.

Net als bij de Olympische Spelen wordt de vlam ontstoken

Net als bij de Olympische Spelen wordt de vlam ontstoken

Op de individuele afstanden was de eerste ochtend er vooral eentje van ‘net niet’. Niet dat de tijden slecht waren, zeker niet, maar geen van de zwemmers wist zich te plaatsen voor de A-finale. Esmee Vermeulen bleef op de 400vrij met 4:29.65 net boven haar eigen Nederlands record 13 jarige van 4.28.32 en werd daarmee 10e. De snelste tijd kwam op naam van Sycerika Mcmahon uit Ierland met 4:20.86. Om de A-finale te halen had Esmee 4:26.84 moeten zwemmen.
Met haar 10e tijd had Esmee wel het recht om de B-finale te zwemmen, maar met het oog op de estafette is er besloten dat zij niet zal starten in die finale.

Ook Dion Dreessens wist op de 100vrij zijn pr net niet te halen, al is de 0.14 die hij er boven zat natuurlijk niet noemenswaardig. Met zijn serietijd van 52.94 werd hij 13e en dus uitgeschakeld voor de A-finale. Om die te mogen zwemmen had hij net onder de 52 seconden moeten zwemmen (51.83). Maximilian Oswald uit Duitsland was vanochtend de snelste met 51.11. En dat terwijl hij enige jongen uit 1994 de finale wist te halen, de overige zwemmers zijn allemaal uit 1993. Vanavond krijgt Dion in de B-finale wel een kans om zijn persoonlijk record aan te scherpen.

De pechvogel van de ochtend was echter Jens Bakker. Met 2.09.86 plaatste hij zich in Amsterdam op de 200wissel voor de EJOF en die tijd had vanochtend (ruim) voldoende geweest voor een A-finale plaats. Helaas was zijn 50m schoolslag dit keer iets minder sterk dan in Amsterdam en dus bleef hij met 2.10.93 een seconde boven zijn pr en slechts 0.12 buiten de A-finale… Net als Dion is Jens nu ‘veroordeeld’ tot het zwemmen van de B-finale. Daarin zal hij van start gaan in baan 5, met naast hem de andere pechvogel van de ochtend Rasmus Dufour. Deze Deense zwemmer miste de A-finale op 0.08.

Voor alle startlijsten en (live) uitslagen kan je terecht op de timing site van de EJOF.
Alle overige info is te vinden op de officiƫle site van de EJOF.

Tagged as:

Leave a Response