Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Mike Marissen en Sharon van Rouwendaal naar (halve) finale

Email dit bericht Print dit bericht

ejkSlechts 2 starts vandaag in de series van de Europese Jeugd Kampioenschappen in Praag. Voor Mike Marissen stond de 200m wisselslag op het programma, het nummer waarop hij zich tijdens de Amsterdam Swimcup toch wel verrassend plaatste voor de EJK. In het sloterparkbad kwam hij toen tot 2.07.00, nu stopte de klok na 2.06.88. De verwachting was dat een tijd van die orde niet genoeg zou zijn voor een halve finale plaats (met zijn 2.07.00 stond hij als 25e geplaatst), maar nadat de snelste series hun race hadden gezwommen bleek de 2.06 van Mike voldoende voor plek 15 en dus een halve finale stek. Hij mag dus vanmiddag proberen zijn pr nog verder aan te scherpen en een gooi te doen naar een finale plaats. Daarvoor zal waarschijnlijk een tijd rond de 2.05 nodig zijn.

Een finaleplaats op de 400m vrij voor Sharon van Rouwendaal werd wel verwacht. Ze stond met haar inschrijftijd van 4.11.39 als snelste ingeschreven en was dus aan haar stand verplicht zich te plaatsen. In een behoorlijk vlakke race kwam ze vanochtend tot 4.17.30, plaats 4 en ruim voldoende voor de finale. In die finale komt ze onder andere Ann Morris uit Engeland tegen, die zwom met 4.16.86 vanochtend de snelste tijd, plaats 8 was voor Ana Isabel Vadillo (ESP) met 4.20.15.

De (halve) finales worden vanmiddag gezwommen vanaf 16.30uur. De 400vrij van Sharon is dan het 2e programma, de 200wissel van Mike programma 5.
Startlijsten en uitslagen zijn te vinden op de site van de EJK.

Tagged as: ,

Leave a Response