Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Major League Swimming een optie ?

Email dit bericht Print dit bericht

swimnetworkGisteren verloor Michael Phelps voor het eerst in 5 jaar een belangrijke wedstrijd. Op de 200vrij was Paul Biedermann uit Duitsland duidelijk sneller en brak daarbij in een Arena X-Glide ook nog het wereldrecord van Phelps. Zoals verwacht gingen de vragen na afloop van de race voor een groot gedeelte over het pak van Biedermann en of dat pak het verschil had gemaakt. Paul antwoordde oprecht dat het pak hem zeker sneller gemaakt had en dat hij hoopte in de toekomst ook in gelijke pakken van Phelps te kunnen winnen. Phelps zelf gaf voor de camera de complimenten aan Biedermann en wilde zich niet verschuilen achter zijn LZR. Beide heren gaven verder aan dat ze blij waren dat de pakken in 2010 verboden worden en zwemmen dan weer zwemmen zal worden.

Vandaag vonden wij op swimnetwork.com echter een mooie blog met als titel : What if the suits were banned everywhere BUT the biggest meets?
In dit artikel haalt de schrijver een aantal uitspraken aan die Erik Vendt deed vlak na de 200vrij finale. Zijn idee om de hele pakkenchaos op te lossen is om de pakken alleen toe te staan op het aller hoogste niveau. Een soort Major League van het zwemmen. Op zich een leuk concept en misschien een oplossing waar iedereen tevreden mee kan zijn ?

Tagged as: , , ,

Leave a Response