Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Maarten van der Weijden wint in Engeland (update)

Email dit bericht Print dit bericht
Maarten van der Weijden

Maarten van der Weijden

Dat Maarten van der Weijden is gestopt met de open water wedstrijdsport betekent niet dat hij ook is gestopt met zwemmen in het algemeen. Met zijn trainingsarbeid van de afgelopen jaren betekent dat ook dat hij nog steeds in staat is om een goede race te zwemmen. Dat hij nog steeds mee zou doen voor medailles in open water wedstrijden kan misschien wel verrassend genoemd worden. En dat hij dan ook nog wedstrijden weet te winnen is dat zeker.

maarten-aan-de-start-van-de-3km1

Afgelopen weekend was Maarten namens BlueSeventy aanwezig bij de BlueSeventy Great Big Open Water Swim. Zoals begin juni reeds aangekondigd is Maarten de komende 3 jaar ambassadeur voor BlueSeventy, het bedrijf wat speciaal voor hem het open water badpak ontwikkelde waarin hij Olympisch goud wist te winnen in Beijing. In een reactie daarop liet de vice-directeur van BlueSeventy Roque Santos weten : “We are thrilled to sign Maarten. I was in Beijing and it was amazing to watch him take the Gold in blueseventy. Maarten is truly an incredible person and his story is one for the ages.”. Ook Maarten is erg blij met de voortgaande samenwerking met BlueSeventy : “Blue Seventy is een fantastische partner geweest in aanloop naar de Spelen. Niet alleen zorgden ze ervoor dat ik het snelste badpak ter wereld had, maar ze luisterden ook naar mijn persoonlijke voorkeuren. Ik heb het badpak getest in het zwembad en weet dat het een grote rol heeft gespeeld in mijn succes in Beijing. Ik ben zeer blij om onze samenwerking officieel te maken.”

De bedoeling was dat Maarten afgelopen weekend ‘rustig aan’ zou doen. Hij was vooral aanwezig om zijn samenwerking met BlueSeventy te onderstrepen en de jeugd uit Engeland de kans te bieden om met een Olympisch kampioen te zwemmen. Maar omdat je een echte winnaar nooit kan tegenhouden werden het uiteindelijk een overwinning voor Maarten. Op de 3km in Dorney Lake, Eton (ENG), vlakbij Windsor, pakte Maarten met 32 minuten en 25 seconden de titel, 1 seconde voor Richard Stannard en 4 voor Bradley Hales.

Maarten in strijd voor de finish van de 3km

Maarten in strijd voor de finish van de 3km

Op zondag stond er verder nog een trio-triathlon op het programma, in het teken van Leukemie onderzoek. Maarten vormde een team met een lokale triathlete (fiets) en Richard Whitehead (hardlopen). Richard is wereldrecord houder en marathon loper bij de gehandicapten sport. Hij heeft een amputatie ondergaan aan beide benen en heeft 2 protheses. Ook deze ‘sprint’ (800m) wist Maarten winnend af te leggen. Na de wielrenafstand lagen ze nog steeds op de 1e positie, maar helaas gooide materiaal pech (een gebroken carbon voet) roet in het eten.

Later was Maarten nog starter van de scootathlon. In die wedstrijd mochten kinderen van 5jaar op een step achter Maarten aan racen. Een evenement waar Maarten duidelijk van genoot. Na afloop van die race was er ook nog wat tijd om promotie te maken voor de BlueSeventy pakken, onder andere voor de Japanse markt.

Een zeer geslaagd weekend waar Maarten naar eigen zeggen heel veel plezier aan heeft beleefd.

Met dank aan Dean Jackson van BlueSeventy nog een paar foto’s :

Maarten na de finish van de 3km

Maarten na de finish van de 3km

Maarten voor de start van de scootathlon

Maarten voor de start van de scootathlon

Maarten tijdens de scootathlon

Maarten tijdens de scootathlon

Maarten met de Japanse distributeur

Maarten met de Japanse distributeur

Maarten rust uit na een drukke dag

Maarten rust uit na een drukke dag

Tagged as: , , ,

Leave a Response