Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Linsy Heister 6e op WK open water (update : video)

Email dit bericht Print dit bericht
Linsy Heister

Linsy Heister

In februari had Linsy Heister in Argentinie al laten zien de aansluiting te hebben gevonden bij de wereldtop. Daar wist ze bij de Santa Fe-marathon als snelste dame te finishen. Gevolgd door een eenvoudige kwalificatie voor de wk in april en het kon niet anders dat Linsy vol vertrouwen aan de start verscheen van de 10km in zee bij Ostia. Tijdens een zeer fysieke race wist Linsy zich dan ook keurig te handhaven in de kopgroep en besloot ze de race op een super 6e plaats, slechts 3,9 seconden achter winnares Keri-Ann Payne uit Engeland. Keri-Ann won de race in een tijd van 2 uur 1 minuut en 37.1 seconden. Na afloop vertelde Keri-Ann dat haar plan perfect had gewerkt. “There were a lot of girls that tried to take that lead spot, but I was having none of it,” aldus Payne “I think I may have pushed a few girls out of the way.” . Ekatarina Seliverstova (RUS) werd op minder dan een seconde (2.01:38.0) 2e, vlak voor Marine Grimaldi in 2.01:38.6. Oudgediende Angela Maurer uit Duitsland eindigde net voor Linsy, Olympisch kampioene Larisa Ilchenko haalde de finish niet.wk10kmdames

Uiteraard was Linsy zeer tevreden over haar klassering. In een eerste reactie liets ze weten vooral last te hebben gehad van de fysieke strijd tussen de zwemsters onderling, al gaf ze aan zelf ook wel wat uitgedeeld te hebben. En in tegenstelling tot vorig jaar toen ze in het laatste stuk veel zwemmers voorbij zag komen, wist ze haar goede positie dit keer wel vast te houden.

Naast Linsy werd Nederland ook nog vertegenwoordigd door Maaike Waaijer. Redelijk nieuw in het internationale open water zwemmen had zij in het laatste stuk wel veel last van het duwen en trekken en moest ze zich bij de finish tevreden stellen met de 28e plaats, toevallig precies de plaats die Linsy vorig jaar in Sevilla behaalde.

Zaterdag staat voor Linsy nog de 25km op het programma. Daaraan neemt Payne in ieder geval geen deel, want die zwemt zondag haar eerste afstand in het 50m, de 200wissel. Later zwemt zo ook nog de 400wissel.

Update : Op YouTube kwamen we het laatste rechte stuk naar de finish tegen. In het Italiaanse commentaar hoor je zo nu en dan ‘Hollandaise’ gezegd worden en rond 7:30 krijg je Linsy duidelijk in beeld.

Bij de heren wordt vrijdag pas bekend of de uitslag zoals die vandaag behaald werd blijft staan. Daarbij gaat het niet om de plaatsen 1 en 2, die zijn voor Thomas Lurz (na de 5km won hij dus ook de 10km) en Andrew Gemmel (VS), de discussie gaat om het brons van Francis Crippen (VS). Crippen zwom vlak voor de finish kort buiten de gespannen lijnen. Toen hij dit bemerkte dook hij onder de lijn door om weer in de ‘fuik’ richting de finish te komen. Er werd direct na de finish daarover protest aangetekend door de Italianen en Grieken, waarna de VS daar weer tegen in beroep ging.

wk10kmheren

Tagged as: , ,

Leave a Response