Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Libby Tricket en Rebecca Adlington blijven Speedo trouw

Email dit bericht Print dit bericht
Libby Trickett

Libby Trickett

In de strijd tussen de producenten van badkleding heeft Speedo een kleine overwinning behaald. Zowel Libby Trickett (50/100vrij) als Rebecca Adlington (400/800vrij) hebben aangegeven dat zij tijdens de WK in Rome zullen starten in een Speedo LZR. Lange tijd heeft Trickett zich afzijdig gehouden in de hele discussie over de badpakken, maar nadat ze kort geleden de Adidas Hydrofoil had uitgeprobeerd nam ze haar beslissing. Over de winst die de nieuwe pakken leveren ten opzichte van de LZR¬†heeft ze geen twijfel, die is zeker, maar toch zal ze in haar vertrouwde Speedo starten. De reden die ze geeft voor dit toch wel opvallende besluit is dat ze zich nu veel beter op de race kan concentreren, zonder zich druk te hoeven maken over de hoeveelheid tijd die ze nodig heeft om haar pak aan te trekken of dat deze scheurt. “What gives me the greatest edge is that I know the costume that I’m swimming in, I’m very comfortable in racing in it, I know how long it takes for me to get ready, I’m not worried about it ripping, I know all the little processes that I need to do to be ready in that suit.”. Over de 100vrij en haar grootste concurrente Britta Steffen die kort geleden het wereldrecord afpakte van Trickett zei ze verder nog : “There’s only two of us who have been under the 53-second mark. There could be a potential for other girls to duck under that mark. I personally believe it will take a sub-53 swim to win the 100 freestyle. She’s a fantastic competitor and she’s very, very strong, not only technically but mentally and she’s very well prepared.”

Rebecca Adlington in haar LZR

Rebecca Adlington in haar LZR

Ook Rebecca Adlington, Olympisch kampioene op de 400 en 800m vrijeslag in Beijing, zal in Rome in een LZR aan de start verschijnen. In de Italiaanse krant Gazzetta dello Sport werd afgelopen maandag geschreven dat Adlington gezegd zou hebben dat het zwemmen in de nieuwste pakken gezien kon worden als technologische doping. Vanuit het Engelse kamp is dit echter ontkent, Adlington zou de woorden technonogische doping niet in haar mond hebben genomen. Er is echter geen twijfel over dat Adlington het gebruik van de nieuwe pakken als oneerlijk beschouwd. Volgens haar is er een grens overschreden en zal zij daarom starten in het pak wat haar in Beijing 2 titels opleverde. Dat andere zwemmers anders over dit hele verhaal denken vindt Adlington geen probleem. Waarschijnlijk zal haar landgenote Jo Jackson wel starten in nieuw badpak, maar van onenigheid over de pakken is geen sprake : “We push each other so much. I’m always there for Jo and want the best for he and I’m sure she feels that towards me too. We work off each other, we work really well together. I’m lucky that it’s someone like Jo, I’m glad its someone I like. If it was someone I didn’t get along with I’m sure it wouldn’t work as well and we couldn’t train together.”

Tagged as: , , ,

Leave a Response