Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Frederick Bousquet als snelste naar finale 50vrij (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Roma09Even een paar races zonder wereldrecord, het was haast niet te geloven. Op de 50m vrijeslag was het Frederick Bousquet die na 2 halve finales zijn naam bovenaan zag staan. De wereldrecordhouder met 20.94 zwom in de 2e halve finale naar 21.21, op de voet gevolgd door Duje Draganja met 21.29. Winnaar van de 100vrij Cesar Cielo Filho zwom naar de 4e tijd 21.35, vlak achter Amaury Leveaux in 21.32. Om maar aan te geven hoe dicht alles bij elkaar ligt, de 8e tijd werd gedeeld door George Bowell III en Krisztian Takacs met 21.65. Zij mogen later vanavond nog een keer over zwemmen voor een plaats in de finale.

Finale 200school dames
Gelukkig werd in deze race het bewijs geleverd dat zelfs met een supersonisch pak aan de verzuring er toch voor kan zorgen dat je helemaal kapot gaat. Rebecca Soni ging op de eerste 2 banen keihard van start en zat na 100m ruim 1,5 seconden onder het wereldrecord van Annamay Pierse. Na 150m had ze nog 1,2 seconde over op het wereldrecord en nog dik 2 seconden voorsprong op de rest van het veld. Tot 170 leek er nog niets aan de hand voor Soni, maar toen kwam de man met de hamer langs. Soni stortte volledig in en werd in de laatste 2 slagen door maar liefst 3 zwemsters voorbij gezwommen. Eerste werd daardoor zeer verrassend Nadja Higl, voor Mirna Jukic en Annamay Pierse.

Halve finale 100vlinder heren
Iedereen heeft de race tussen Michael Phelps en Milorad Cavic tijden de Olympische Spelen van Beijing nog op het netvlies staan. Wie er nu werkelijk won zal waarschijnlijk nooit duidelijk worden, maar het zorgde wel voor een mooie rivaliteit tussen de snelste 2 vlinderslagzwemmers ter wereld. Vandaag in de halve finale kwam het nog niet tot een duel tussen de 2 kemphanen, want Phelps startte in de eerste en Cavic in de tweede halve finale. Phelps won zijn race dankzij een sterke tweede 50m in 50.48. In de tweede halve finale was het Cavic die precies het omgekeerde deed met een super snelle eerste 50m van 22.83. Maar in tegenstelling tot wat meestal gebeurde zakte Cavic dit keer niet in en dook hij met 50.01 dik onder het wereldrecord van Phelps. Daarmee gaat hij als snelste door naar de finale van morgenavond, gevolgd door Phelps en Rafael Munoz (50.59).

Tagged as: , , ,

Leave a Response