Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

FINA persconferentie om 5 uur

Email dit bericht Print dit bericht

FINADe FINA heeft in Rome voor 5 uur vanmiddag een persconferentie belegd. Wat de inhoud van die persconferentie zal zijn is officieel nog onduidelijk, maar volgens diverse bronnen gaat de FINA bekend maken dat de nieuwe regels voor badkleding toch per 1 januari 2010 van kracht zullen worden. In dat geval zou de FINA alweer terug komen op wat ze een paar dagen geleden bekend gemaakt hebben. Waarschijnlijk is deze ommezwaai veroorzaakt door de druk die Michael Phelps en zijn coach Bob Bowman op de FINA hebben uitgeoefend door te zeggen dat Phelps niet meer in wedstrijden zal starten tot de chaos om de pakken is opgelost.

Verder zou de FINA bezig zijn met regels over de goedkeuring van pakken. Daarbij zouden nieuwe pakken al 1 jaar voor aanvang van een internationaal toernooi goedgekeurd moeten worden en minimaal 6 maanden voor het toernooi op de markt moeten verschijnen. Daarmee wil de FINA zorgen dat alle badkleding die op een toernooi gedragen kan worden voor alle deelnemers beschikbaar is. Bij de WK hebben ze dat nog op moeten lossen door de producenten te ‘dwingen’ met stands aanwezig te zijn. Daarbij moesten de producenten hun pakken weggeven.

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. Al meer nieuws? of anders een bron dat er een persconferentie zou zijn?

Leave a Response