Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Europees Record Aschwin Wildeboer (video)

Email dit bericht Print dit bericht

Aschwin Wildeboer

Aschwin Wildeboer

In april van dit jaar dook Aschwin Wildeboer als eerste Europeaan onder de 53 seconden op de 100m rugslag. Hij kwam toen in Malaga tot een recordtijd van 52.97. Afgelopen dinsdag heeft hij van die tijd nog 0.06 seconden afgehaald en bracht in Pescara (ITA) het Europees record naar 52.87. Daarmee lijkt hij binnen schootsafstand te zijn gekomen van het wereldrecord van Aaron Peirsol. Die tijd staat op 52.54. Of dat echter nog lang zo zal zijn valt te betwijfelen, volgende week hebben de Amerikanen hun kwalificatiewedstrijden voor de WK in Rome en de algemene verwachting is dat op zowel de 100 als 200rug en vlinderslag het wereldrecord daar aangescherpt zal worden. Mogelijk dat er dan zelfs een tijd onder de 52 seconden op de klok zal verschijnen.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response