Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Estafette blijft seconde verwijderd van medaille op EJOF

Email dit bericht Print dit bericht

eyofTijdens de eerste finalemiddag in Tampere is de Nederlandse estafette ploeg een seconde verwijderd gebleven van een medaille. De zelfde 4 dames als sochtends wisten zich met 3:54.88 wel dik te verbeteren (in de ochtend kwam er nog 3:57.76 op de klok), maar helaas bleef de plaats onveranderd zesde. En waar het gat met plaats 3 vanochtend 1,2 seconden was, bleven de dames vanmiddag 1.09 verwijderd van het brons. Jovanna Koens begon vanmiddag 0.04 sneller dan vanochtend met 59.25. Een beter uitgeruste Esmee Vermeulen (ze zwom de B-finale van de 400vrij niet in verband met deze estafette) zette een prima 59.32 neer, 3 tienden sneller dan ze in Amsterdam bij de NJK was. Daarna was er voor Annemarie Worst een super 59.13, weer 7 tienden sneller dan sochtends en dik 1,5 seconde sneller dan in Amsterdam. Als laatste wist Femke Leenstra de Nederlandse ploeg nog van plaats 7 naar plaats 6 te krijgen met een split van 57.18, de op 2 na snelste split van alle deelnemers! Een mooie team-prestatie en voor Femke een mooie opmaat voor de individuele 100vrij van morgen. Daarop staat ze met haar 58.09 uit Amsterdam als 4e geplaatst.

Jens Bakker

Jens Bakker

Ook op de 200wissel bij de heren was er vanmiddag een mooie tijd te noteren voor Jens Bakker. In de series had hij de A-finale net gemist, maar vanmiddag in de B-finale liep het een stuk beter. Vooral de 2e 100m was van grote klasse, zo snel zelfs dat alleen de nummer 2 uit de A-finale dit deel sneller zwom. Met een nieuw persoonlijk record van 2.09.38 won hij de B-finale en kon zichzelf daarom terug vinden op de 9e plaats. Alleen gekeken naar de eindtijd was die zelf goed voor plaats 5. Wie weet wat Jens morgen weet neer te zetten op de 200school, de afstand waarop hij tijdens het NJK met 2.23.70 het Nationale Juniorenrecord van Camilo Berenos wist te verbeteren.

Voor Dion Dreessens was de B-finale een iets minder succes. Hij wist zijn tijd van de ochtend (52.94) niet te verbeteren en eindigde met 53.17 als 13e. Winnaar werd Maximilian Oswald uit Duitsland met 50.54, terwijl Aitor Martinez Rodriquez (SPA) en Velimir Stjepanovic (SRB) het zilver deelden met 50.58.

Voor Dion zijn er gelukkig nog kansen genoeg, zoals morgen op de 400vrij. Daarop staat hij met 4.02.12 als 5e genoteerd.  Annemarie Worst zwemt morgen de 200rug (2.23.48 – 13e) en Rachelle Visser de 200wissel (2.27.31 – 15e). Helaas heeft Nederland geen ploeg ingeschreven voor de 4x200vrij mixed estafette, want met Esmee Vermeulen, Femke Leenstra, Dion Dreesens en Jens Bakker hadden ze best een aardig ploeg op de been kunnen brengen.

Tagged as:

Leave a Response