Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Chantal Groot vervangt Inge Dekker op 100vlinder in Rome

Email dit bericht Print dit bericht

Chantal Groot

Chantal Groot

Waar Australie te kampen heeft met complete afmeldingen van Eamon Sullivan en Hayden Stoeckel, is er in Nederland ook een afmelding te noteren. In overleg met haar (bonds)coach Jacco Verhaeren heeft Inge Dekker besloten op de WK in Rome niet te starten op de 100m vlinderslag. De laatste maanden liep de vlinderslag voor geen meter en werd ze regelmatig teleurgesteld door de tijden die ze op de klok wist te zetten. Ze heeft het daarom even helemaal gehad met de 100vlinderslag en zal de afstand daarom laten schieten in Rome. Balen voor Inge, maar een geluk voor Chantal Groot, die mag de plek van Inge innemen tijdens de WK. En dus zullen voor Nederland Marleen Veldhuis (met 56.69 de snelste dame van dit seizoen) en Chantal Groot aan de start verschijnen. Inge Dekker concentreert zich volledig op de 200 meter vrije slag en de estafettes (4×100 vrij, 4×200 vrij en 4×100 wissel).

Buiten deze wijziging zijn er ook nog een aantal extra individuele starts toegevoegd op de WK. Zo mag Joeri Verlinden starten op de 100 en 200vlinder en mag Sebastiaan Verschuren de 100 en 200vrij zwemmen. Zij hadden zich niet individueel geplaatst voor Rome, maar zaten dicht genoeg bij de WK-limieten om toch te mogen starten van de KNZB. Ook voor Nick Driebergen zijn er 2 (extra) starts te noteren. Hij zwemt naast de 200rug waarop hij zich kwalificeerde ook de 50 en 100m rugslag.

Tagged as: ,

Leave a Response