Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amerikanen ook onderweg naar Rome

Email dit bericht Print dit bericht

USA SwimmingDe afgelopen weken verbleef het Amerikaanse team in Riccione. Daar werd aandacht geschonken aan de laatste kleine details die in Rome het verschil moeten maken tussen winnen en verliezen. Dankzij Twitter was voor de buitenwereld aardig te volgen wat dit voor bijvoorbeeld Ryan Lochte, Dara Torres, Garrett Weber-Gale en Cullen Jones betekende. Deze laatste 3 waren trouwens wel op een hele speciale manier naar Riccione gekomen, namelijk met een prive-jet! espys

Ze waren vorige week samen met Michael Phelps en Bob Bowman uitgenodigd bij de ESPYS, een soort oscars voor sporters. De heren 4x100vrij estafette won daar de award voor het beste tv sport moment van 2008. Daarnaast pakte Michael Phelps ook nog de prijs voor de beste mannelijke atleet, beste kampioenschapsprestatie, beste record prestatie en beste mannelijke olympier.

Beladen met prijzen gingen de heren en dame vervolgens aan boord van een prive-jet op weg naar Italie om daar in Riccione weer aan te sluiten bij de Amerikaanse ploeg. Een luxe manier van reizen waarover Webber-Gale in zijn weblog nog uitgebreid geschreven heeft. En dat stukje kon hij gewoon vanaf 41.000voet (zo’n 10km) hoogte doen, want in het vliegtuig hadden ze ‘gewoon’ internet.

Met een prive-jet naar Italie, niet slecht voor een sporter

Met een prive-jet naar Italie, niet slecht voor een sporter

Eenmaal in Riccione aangekomen moest er uiteraard wel getraind worden. Om de omstandigheden in Rome zoveel mogelijk na te bootsen zwom de Amerikaanse ploeg ook in Riccione in een buitenbad. Bij zo’n 30 graden en een lekker zonnetje niet heel erg.

Het trainingsbad van de Amerikaanse ploeg in Riccione

Het trainingsbad van de Amerikaanse ploeg in Riccione

En vandaag vertrok de ploeg dus richting Rome. Gelukkig bleek uit de Tweets van Dara en GWG dat ze ook maar ‘gewone’ sporters zijn, gewoon wachten voor vertrek en met de bus in de file.

Amerikaanse zwemploeg wacht op vertrek richting Rome

Amerikaanse zwemploeg wacht op vertrek richting Rome

Tagged as: , , ,

Leave a Response