Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Wereldrecord Britta Steffen 100vrij 52.85 (video)

Email dit bericht Print dit bericht
Britta Steffen

Britta Steffen

Tijdens de series 100vrij van de Duitse Kampioenschappen heeft Britta Steffen het wereldrecord van Libby Trickett verbeterd. Ze tikte aan in 52.85 en bleef daarmee 0.03 onder het oude wereldrecord van Trickett. Gevraagd naar haar race gaf Britta aan dat het record voor een groot gedeelte op het conto van de Adidas Hydrofoil gezet mocht worden : “I’m feeling in good shape but this suit is of a different world. This is a really weird piece of equipment, one that I’ve never worn before. You don’t die in the last metres and you feel no pain. Under normal circumstances, this suit should be forbidden, and I expect that by 2010 it will be.”
De splits van Britta waren 25.81 en 27.04.


(Met dank aan KanuVideosBerlin)

Op de 100vrij bij de heren was de snelste tijd in de series voor Paul Biedermann in 0:49,16, voor Benjamin Starke in 0:49,53 en Steffefn Deibler in 0:49,55.

(Live) resultaten zijn te vinden op de site van de Duitse Kampioenschappen.

Tagged as: , , ,

Leave a Response