Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Webstream Nederlandse kampioenschappen een succes

Email dit bericht Print dit bericht

countdownIn de afgelopen dagen hebben we van zwemsite.nl live video aangeboden van de Nederlandse kampioenschappen in Eindhoven. Zoals in de aankondiging aan aangegeven was alles nog in een experimentele fase en denken we zeker in de loop van zaterdagmiddag en zondagmiddag steeds beter beeld gebracht te hebben. Zo waren er de close-ups tijdens races en beelden inclusief het voorstellen van de deelnemers. Een paar technische belemmeringen (oa de snelheid van het draadloze internet in de Tongelreep) zorgden ervoor dat de beelden nog niet zo duidelijk waren als wij gewild hadden, maar daar konden we dus niets aan doen.

Tijdens het maken van de opnamen hielden we uiteraard de teller in de gaten en op het hoogtepunt waren er 64 mensen tegelijk ingelogd op de webfeed. Geen slechte score voor iets wat nog in de absolute kinderschoenen staat in het Nederlandse zwemwereldje. Alle races zijn trouwens te vinden op onze YouTube account.

Nu is natuurlijk de vraag of dit vaker te doen is, bijvoorbeeld tijdens de NJK van volgend weekend. Er is bekend dat ook in het Sloterparkbad er draadloos internet aanwezig is, dus technisch is het zeker haalbaar. Enige probleem is de mankracht, want volgend weekend hebben wij zelf geen mogelijkheid om achter de camera te staan. Mocht iemand van jullie zin hebben om de bediening te verzorgen, dan kunnen wij wel de techniek aanbieden, zodat ook de NJK voor de thuisblijvers te volgen is. Eventuele reacties kunnen naar info@zwemsite.nl of hieronder als reactie.

Tagged as:

Leave a Response