Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Voorlopige startlijsten NJK bekend

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBVandaag zijn de voorlopige startlijsten voor de NJK in Amsterdam, van 19 tm 21 juni, bekend gemaakt. Ze zijn te vinden op de livetiming pagina van deze wedstrijd. Natuurlijk zal er in Amsterdam gestreden worden om de junioren titels op alle afstanden, maar er staan ook nog tickets op het spel voor het Europees Jeugd Olympisch Festival in Tampere in Finland komende zomer. Bij de jongens geldt dat jongens uit 1993 en 1994 in aanmerking komen voor plaatsing, bij de meiden zijn het de meiden uit 1995 en 1996. Om uitgezonden te worden zijn de eisen simpel : onder de gestelde richttijd zwemmen en kampioen worden. Dit laatste omdat er per afstand maar 1 zwemmer/ster mag deelnemen per land.

Grote kanshebbers op Tampere zijn :

  • Philippe Rivard (reeds onder de richttijd op de 200 en 400wissel gezwommen)
  • Jovanna Koens (reeds onder de richttijd op de 100vrij)
  • Dion Dreessens (reeds onder de richttijd op de 200vrij)
  • Esmee Vermeulen (reeds onder de richttijd op de 100, 200 en 400vrij)
  • Michelle de Bruijn (slechts 0.03 boven de richttijd op de 50vrij)
  • Annemarie Worst (slechts 0.07 boven de richttijd op de 100rug)

Maar ook de weer helemaal herstelde Jens Bakker zal zeker een gooi doen naar een EJOF-ticket. Geluk voor de jongens is trouwens wel dat Sam van de Schootbrugge gekozen heeft voor Engeland uit te komen. Hierdoor zijn een aantal vrijwel vergeven plaatsen plotseling weer beschikbaar voor de andere zwemmers.

Of Philippe trouwens mag starten op de EJOF is nog maar de vraag. Hij wacht nog steeds op zijn Nederlandse paspoort en is tot dat moment niet startgerechtigd voor Nederland. De verwachting is dat dit op korte termijn geregeld zal worden, maar op het op tijd zal zijn voor de NJK is nog onduidelijk.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. En ook Esmee Vermeulen zit al onder verschillende richttijden!!

  2. Helemaal gelijk, had haar als junioren 2 even gemist. Heb haar toegevoegd, thanx.

Leave a Response