Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sylvia Dik niet naar Tampere

Email dit bericht Print dit bericht

nocnsfNa afloop van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen werd de ploeg bekend gemaakt die voorgedragen zou worden voor het Europees Junioren Olympisch Festival in Tampere. In die ploeg 5 dames en 2 heren die individueel voldaan hadden aan de eisen van het NOC-NSF en 2 dames extra voor de 4x100vrij estafette. Van deze laatste 2 dames had Jovanna Koens wel (eerder al) voldaan aan de 100vrij limiettijd,  Sylvia Dik zat met haar persoonlijk record van 59.96 net boven de limiet van 59.70. Uiteindelijk besloot het NOC-NSF dat in verband met de sterke 4x100vrij die Nederland op de been kan brengen, welke zeker finalewaardig is, Jovanna wel mee mag, maar Sylvia helaas thuis moet blijven. Natuurlijk bestaat dit risico altijd als je boven de limiet blijft, maar het blijft zuur.

Door deze beslissing bestaat de ploeg voor Tampere nu uit 6 meiden en 2 jongens (tussen haakjes de nummers waarop ze zich plaatsten voor de EJOF) :
Esmee Vermeulen, de Dolfijn/E.ON-NZA (200 rug, 200 en 800 vrij, 4×100 vrij)
Annemarie Worst, Octopus (200 rug)
Femke Leenstra, Orca (50 en 100 vrij, 4×100 vrij)
Rachelle Visser, AZ&PC (200 wissel)
Maaike de Waard, de Zeehond ’73 (100 rug)
Jovanna Koens, Eiffel Swimmers PSV (4×100 vrij)

Dion Dreesens, SG Noord Limburg (50, 100, 200 en 400 vrij)
Jens Bakker, de Dolfijn/E.ON-NZA (200 school, 200 wissel)

De 4e dame voor de 4x100vrij estafette zal uit het drietal Annemarie Worst, Rachelle Visser en Maaike de Waard gehaald worden. Deze beslissing zal waarschijnlijk pas gemaakt worden tijdens of na het trainingskamp in Lignano. Op dit moment lijkt Annemarie Worst daarvoor de eerste gegadigde, zij was op het NJK met 1.00.94 de nummer 4 bij de junioren 3. Bondscoach junioren Yvonne van Heijzen en Henri Koek van het Regionaal Talenteam Orca zullen als trainers bij het trainingskamp aanwezig zijn. Op 18 juli vertrekt de ploeg naar Tampere, waar van 20 tm 24 juli het zwemmen op het programma staat.

Meer info over de EJOF vindt je op de site van Tampere.

Tagged as:

2 Comments

  1. Sylvia mag volgens mij gelukkig wel naar de Koninkrijksspelen

  2. Nou Sylvia ik ga liever naar Aruba dan naar Finland.

Leave a Response