Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Parijs Open zeer sterk bezet

Email dit bericht Print dit bericht

FrankrijkKomende vrijdag, zaterdag en zondag zal in Parijs de Parijs Open gehouden worden. Op weg naar Rome deze zomer is deze wedstrijd voor een gedeelte van de internationale top een mooi meetmoment. Voor Nederland zullen er totaal 11 dames en 12 heren aan de start verschijnen. Op de site van de Parijs Open zijn op dit moment nog geen startlijsten te vinden, maar in de persinformatie wordt voor een aantal van de Nederlandse toppers al wel aangegeven wat ze zullen gaan zwemmen :

Inge Dekker : 50, 100, 200vrij, 50, 100vlinder
Chantal Groot : 50, 200vrij, 200vlinder
Femke Heemskerk : 50, 100, 200vrij, 100rug
Ranomi Kromowidjojo : 50, 200vrij, 50rug
Hinkelien Schreuder : 50, 100vrij, 50, 100vlinder
Marleen Veldhuis : 50, 100vrij, 50, 100vlinder

Van de overige dames en heren is nog niet bekend wie wat zal zwemmen, alleen van Moniek zelf hebben we gehoord dat zij zal starten op de 50, 100 en 200school.

Dames :
Lia Dekker
Saskia de Jonge
Chantal Groot
Lona Kroese
Tessa Brouwer

Heren :

Lennart Stekelenburg
Nick Driebergen
Joeri Verlinden
Sebastiaan Verschuren
Robert Lijesen
Arjen van der Meulen
Joost Reijns
Stefan de Die
Bas van Velthoven
Bastiaan Lijesen
Tom Vangeneugden
Job Kienhuis

Uiteraard zullen er ook een groot aantal Franse WK gangers het water in duiken. Meest opvallende namen zijn daarbij de 3 vrijeslag heren die alle 3 als kanshebbers op eremetaal in Rome kunnen aangemerkt. Alain Bernard zal starten op de 50, 100 enĀ  200vrij, Frederick Bousquet op de 50, 100vrij en 50, 100vlinder, Amaury Leveaux volgensĀ  de persinfo op de 50, 100, 200vrij en 50, 100vlinder.

Op de vrijeslag bij de heren is sowieso een super sterk veld aanwezig, want ook wereldrecordhouder op de 50 en 100vrij Eamon Sullivan (de laatste records van Bousquet en Bernard zijn nog steeds niet goedgekeurd door de FINA) en Italiaanse sprinter Filippo Magnini staan op de lijst van deelnemers.

Bij de dames krijgen onze Nederlandse vrijeslag en vlinderslag zwemsters ook te maken met werelrecordhoudster op de 100vrij Lisbeth Trickett, terwijl de schoolslag dames de strijd aan kunnen gaan met ‘Lethal’ Leisel Jones. Ondanks dat Jones niet op de WK aan de start zal verschijnen en haar voorbereiding daarom net iets minder fanatiek gedaan heeft, laat ze in de afgelopen weken nog wel absolute toptijden zien.

Het programma gaat vrijdagmiddag van start met de langste en kortste afstanden, de 800/1500vrij, 400ws en de series van de 50m nummers.

Tagged as: ,

Leave a Response