Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Mare Nostrum Tour eerste test op weg naar Rome

Email dit bericht Print dit bericht

Mare Nostrum 2009Ieder jaar wordt er rond de middellandse zee een 3 tal wedstrijden georganiseerd, gezamelijk de Mare Nostrum Tour genoemd. In het verleden was er vaak ook sterke deelname vanuit Nederland te noteren, maar het lijkt erop dat het overgrote deel van de Nederlandse top in verband met de NK van volgende week dit jaar afwezig zal zijn in deze serie. In ieder geval hebben wij op de startlijst van de eerste stop in Barcelona op 6 en 7 juni maar zeer beperkte Nederlandse deelname kunnen ontdekken. Op de 50vrij bij de dames komen we op de 3e plaats op de startlijst de naam van Hinkelien Schreuder tegen. Zij mag daarop de strijd aanbinden met onder andere Therese Alshammer en Lisbeth Trickett. Die beide dames wonen en training in Australie en zien de Mare Nostrum Tour als eerste test op weg naar Rome. Hinkelien zal verder ook nog aan de start verschijnen op de 100vrij, 50rug, 50vlinder en 100vlinder.

In de startlijst vallen verder nog heel veel topnamen op, waardoor wel gezegd kan worden dat dit de sterkst bezette wedstrijd in Barcelona van de afgelopen jaren is. Zo zijn de eerste 4 namen bij de 50vlinder van de heren :

Eamon Sullivan

Eamon Sullivan

1 Rafeal Munoz Perez – 22.43
2 Frederick Bousquet – 22.87
3 Milora Cavic – 23.11
4 Roland Schoeman – 23.15

Op de 100vrij is de lijst zo mogelijk nog indrukwekkender :
1 Eamon Sullivan – 47.05
2 Frederick Bousquet – 47.15
3 Andrey Grechin – 47.59
4 Cesar Cielo – 47.67
5 Amaury Leveaux – 47.77
6 William Meynard – 47.77
7 Stefan Nystrand – 47.80
8 Fabiel Gilot – 47.98
En dan staat op plaats 10 nog de naam van Rafeal Munoz Perez met een 25m bad tijd van 46.52 en op plaats 17 Roland Schoeman met 48.61.

Nieuw bij de wedstrijden van de Mare Nostrum Tour is de handhaving van de FINA badkleding lijst. Zo zal er een aparte voorstart komen waarin gecontroleerd wordt of het pak van de sporter aan heeft overeen komt met wat was opgegeven door de teammanager. Deze teammanager mag per zwemmer per afstand 2 mogelijke pakken opgeven die gedragen zouden kunnen worden en de zwemmer mag dan alleen een van die 2 pakken aan hebben bij de voorstart. Verder moet de teammanager namens de ploeg een eed afleggen :

“I ….., Head of Delegation of the Team ….. give evidence on the honour that the members of my team will use only one of the swimsuits allowed by FINA on May 18th, 2009.”

Meer informatie is te vinden op de site van de Mare Nostrum Tour

Tagged as: , ,

1 Comment

  1. Dus geen Jaked J01, Arena X-Glide en B70’s. Ben benieuwd wat Bousquet op 50 (als hij die zwemt) en 100 vrij zwemt.
    Zou Bousquet zijn woorden waar kunnen maken en ook zonder Jaked J01 heel hard zwemmen??? En wat dacht je van Munoz Perez, zou die in de buurt van zijn pr op 50 vlinder komen???

    Kan nog een hele leuke wedstrijd worden

Leave a Response