Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

LEN gebruikt lijst van 19 mei voor EJK!

Email dit bericht Print dit bericht

lenDe Europese zwembond LEN heeft vandaag bekend gemaakt dat tijdens de Europese Jeugd Kampioenschappen in Praag alleen pakken gedragen mogen worden die goedgekeurd waren op de lijst van 19 mei. Concreet betekent dit dat er geen Jaked, BlueSeventy, Arena X-Glide of Aquaforce gedragen mag worden. De LEN heeft dit besluit genomen omdat ze denken dat niet alle pakken beschikbaar zullen zijn voor alle deelnemers. Het officiele statement luidt :

Follow-up: Use of Swimwear at LEN European Junior Swimming Championships – Prague (CZE), 8-12 July 2009

Dear Friends,

With the Circular Letter of 1st June 2009 LEN informed about the procedure for the use of swimsuits at the LEN European Junior Swimming Championships to be held in Prague (CZE) from 8 to 12 July 2009.

Even though FINA has now published an additional list of approved swimsuits, LEN will maintain the FINA List from 19 May 2009 (revised 25 May 2009). The reason for maintaining the list from 19 May 2009 is that we cannot expect that all swimsuits that have just been approved this week will be available for all athletes in Prague (CZE).

It is LEN’s aim to keep the Championships as fair as possible for all competitors. We ask for your kind co-operation in this matter.

With kind regards,

Søren Korbo, Chairman LEN TSC [and FINA suits approval committee]

Voor Nederland komen op de EJK Sharon van Rouwendaal, Andrea Kneppers, Chantal Senden, Joey de Ruiter en Mike Marissen aan de start. Bij de EJK open water in Croatie bestaat de ‘ploeg’ uit alleen Robin de Boer.

Tagged as: , ,

2 Comments

  1. Hehe eindelijk een bond die de zwemsport(lees: de zwemmers) op één hebben staan.
    Verhelderend in vergelijking met die knoeiers van de FINA.

  2. Je hebt gelijk Donny. Eindelijk een bond die de zwemmers op één heeft staan. Ook met goede argumenten!
    Gewoon gelijk duidelijk, klaar.

Leave a Response