Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

KNZB maakt NJK limieten bekend

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBNadat de NK limieten voor de senioren en jeugd voor nogal wat opwinding hadden gezorgd, heeft de KNZB vandaag de limieten voor de junioren bekend gemaakt. Ook die zijn een behoorlijk stukje sneller geworden. Op de site van Joeri Beetz, junioren trainer van Zeester-Meerval lezen we hierover : Op zich was aanscherpen van de limieten onontkoombaar. De zaterdagsessies duurden bijvoorbeeld veel te lang (08.00 inzwemmen, 20.30 einde wedstrijd, te korte middagpauze). Bij negen series 200 wissel meisjes junioren 2 en 8 series 200 vrij bij de meeste leeftijden, kan je ook discusieren of je het nog wel over de nationale top hebt in serie 1. Helaas zijn ook de limieten van de minder sterk bezette afstanden aangescherpt. Op bijvoorbeeld de 200 school jongens junioren 4 zal het wel eens erg rustig kunnen worden.

De nieuwe limieten zijn zowel voor de winterkampioenschappen, als de 50m bad limieten voor de zomer, de E-tijden uit het Meerjaren Selectie Systeem, de 25m bad limieten voor de zomer zijn de limieten van de winter x 0.99.

De nieuwe limieten zijn hier te downloaden (zie pagina 2 voor de junioren).

Tagged as: , ,

6 Comments

 1. Ze zijn inderdaad behoorlijk aangescherpt. Ik ben wel benieuwd of deze tijden in ballenknijpers / korte zwempakken gezwommen moeten worden door de junioren. Wanneer wordt dit bekend, of heb ik wat gemist?

 2. Inderdaad, ik snap best dat men het aantal deelnemers wat wil inperken maar is het eerlijk om van de junioren te verwachten dat zij de E tijden halen in een ballenknijper en een gewoon zwempak? Tenslotte zijn deze E- tijden gerelateerd aan de tijden gezwommen in “snelle”pakken. Zo worden m.i. de junioren dubbel benadeeld.
  Ik ben benieuwd wat de knzb doet met het voorgenomen voorstel mbt. badkleding bij junioren….

  Grtz.
  Yvon

 3. Echt belachelijk! Een beetje van de limieten af is goed maar bijv. voor de 200 school junioren 1 gaat er 7 seconden vanaf! Er waren dit jaar al amper deelnemers, hoe zit het dan met volgend jaar? Scherp dan alleen de dingen aan waar er echt teveel van zijn, met name bij de meisjes! Bij de jongens ligt de limiet-grens al veel hoger. Je kan ook niet verwachten de ze de E tijden in het mss zwemmen in een ballenknijper!

 4. De KNZB heeft al wel aangegeven dat als de nieuwe badkleding reglementen voor de junioren door gaan (en daar gaan we nog steeds vanuit) dat de limieten daar aan worden aangepast. Er moet dan gedacht worden aan 1 tot 1,5 seconde per 100m.

  Voor wat betreft de 200school : ja, het lijkt erg rustig te gaan worden. Voor alle duidelijkheid, dit zouden het aantal zwemmers op de afgelopen NJK geweest zijn met de nieuwe limieten :

  Meiden 1995 : oude limiet 7, nieuwe limiet 6
  Meiden 1996 : oude limiet 21, nieuwe limiet 20
  Meiden 1997 : oude limiet 24, nieuwe limiet 14

  Jongens 1993 : oude limiet 15, nieuwe limiet 8
  Jongens 1994 : oude limiet 22, nieuwe limiet 4
  Jongens 1995 : oude limiet 22, nieuwe limiet 5
  Jongens 1996 : oude limiet 15, nieuwe limiet 4

  Misschien is het een idee voor de KNZB om ook bij de junioren in te stellen dat in ieder geval de top 8 uit de ranglijst mag starten ?

 5. Ik denk dat het feit dat er gepubliceerd is toch echt betekent dat er niet meer gewijzigd gaat worden. Misschien is het beslissingsproces mbt badpakken al ver genoeg gevorderd om te besluiten over de limieten. Misschien is er besloten om niet teveel rekening te houden met die pakken. De regels veranderen toch dagelijks.

  Opvallend dat de estafettelimieten nauwelijks zijn aangescherpt. Dat zijn toch wel tijdvretende onderdelen. Met een maximum van één ploeg per vereniging zou ook tijd bespaard kunnen worden.

 6. Voor wat betreft de estafettes :

  4x100vrij meisjes : oude limiet 32, nieuwe limiet 31
  4x200vrij meisjes : oude limiet 27, nieuwe limiet 23
  4x100wissel meisjes : oude limiet 28, nieuwe limiet 19

  4x100vrij jongens : oude limiet 26, nieuwe limiet 18
  4x200vrij jongens : oude limiet 15, nieuwe limiet 11
  4x100wissel jongens : oude limiet 24, nieuwe limiet 12

Leave a Response