Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Interview met ‘suit-committie’ lid John Leonard

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenIn alle verhalen over de badkleding en de regels de ie FINA op dit moment oplegt en wil opleggen per 1 januari 2010 wordt gesproken over de ‘suit-committee’. Dit panel met 4 leden heeft aan de basis gestaan van de genomen besluiten, naar aanleiding van de aangedragen informatie van het onafhankelijke testproces. Een van deze 4 leden is John Leonard, Executive Director van de American Swimming Coaches Association. In een interview met Floswimming gaat hij uitgebreid in op hele procedure, de uitwerking van de resultaten en zijn visie op de toekomst van het zwemmen.

Een paar zaken vallen op in dit interview. Wat al algemeen aangenomen wordt, dat per 1 januari 2010 alleen nog doorlaatbare materialen gebruikt mogen worden in badkleding, wordt door hem verder bevestigd. Ook geeft hij aan dat, in tegenstelling tot de berichten die kort geleden naar buiten kwamen, hij verwacht dat ook in het masterszwemmen de laatste generatie (afgekeurde) badpakken verboden zullen worden.

Het hele interview zie je hieronder.

Tagged as: ,

Leave a Response