Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Inge Dekker naar ‘Team Arena’

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenMet alle discussies over de pakken van de afgelopen maanden was het wachten op de eerste Nederlander die een contract zou willen tekenen voor een ander merk dan Speedo. En vandaag was die eer voor Inge Dekker die haar handtekening zette onder een contract met Arena. Het ANP wist hierover het volgende te berichten :

Inge Dekker gaat zwemmen in het pak van Arena. De olympisch kampioene op de 4×100 meter vrij heeft met de Italiaanse fabrikant een contract voor twee jaar gesloten.

Dekker kwam de afgelopen jaren uit in een Speedo. Ze had met dit merk een persoonlijk contract en ook de Nederlandse ploeg zwemt in Speedo. Dekker heeft aan de zwembond KNZB toestemming gevraagd voortaan in een Arena in wedstrijden uit te komen.

„We hebben haar toestemming gegeven. In wedstrijden mag het merk alleen niet zichtbaar zijn”, lichtte directeur Jan Kossen van de KNZB toe. De Nederlandse zwemmers kunnen van de Speedo afstappen als kan worden aangetoond dat een andere outfit sneller is.

In de XGlide van Arena verbeterde de Fransman Alain Bernard onlangs het wereldrecord op de 100 meter vrij. Dit pak werd echter afgekeurd door de zwembond FINA. Fabrikanten hebben tot half juni de tijd gekregen hun materiaal aan te passen. Maandag wordt de nieuwe lijst gepresenteerd.

Tagged as:

Leave a Response