Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Hinkelien Schreuder 6e op 50vrij in Barcelona

Email dit bericht Print dit bericht
Hinkelien Schreuder

Hinkelien Schreuder

Vandaag was de eerste dag van de Mare Nostrum tour in Barcelona. Waarschijnlijk ook te beschrijven als de eerste wedstrijd zonder de laatste snelle generatie pakken. En dus was het zeer interessant om te zien wat de diverse toppers van de laatste tijd wisten te presteren zonder Jaked, BlueSeventy of X-Glide. Voor Hinkelien Schreuder was er echter niets veranderd, want zij heeft tot nu toe altijd in de Speedo LZR gezwommen en mocht die gewoon aantrekken vandaag. Op de 50vrij wist ze zich met 25.42 als gedeeld 4e te plaatsen voor de finale, waarin ze later als 6e eindigde in 25.10. Voor haar eindigde een paar zeer bekende top sprinters zoals winnares Lisbeth Trickett (24.21) en Therese Alshammer (24.52). Ook deze 2 dames waren gewend om te zwemmen in de LZR, dus voor hun ook geen verrassingen vandaag.

Wel enigszins in de problemen kwamen een aantal zwemmers die de laatste tijd toptijden hadden gezwommen in een Jaked. Zo kwam 50vrij wereldrecordhouder Frederick Bousqet, bij de Franse Kampioenchappen nog goed voor een lage 47er, nu niet verder dan een 6e plaats op de 100vrij in 49.26. Winnaar van de race was de Braziliaan Cielo, winnaar van de 50vrij in Beijing vorig jaar in 48.83. In die finale verder geen Sullivan (teruggetrokken voor de B-finale na 50.07 in de series), geen Roland Schoeman (eveneens teruggetrokken voor B-finale na 50.29) en ook geen Leveaux (22e in 50.67). Uiteraard is op weg naar Rome nog weinig te zeggen van de vorm van deze heren, maar de tijden zullen niet echt als bemoedigend ontvangen worden.

Het zwembad in Barcelona

Het zwembad in Barcelona

Ook op de 50vlinder was er een duidelijk verschil te zien in de tijd van een Jaked-aanhanger, namelijk Rafael Munoz Perez. Bij de Spaanse kampioenschappen wist hij het wereldrecord nog aan te scherpen tot 22.43 (in een Jaked), vandaag kwam hij niet verder dan 23.37 en moest hij Andrew Lauterstein zelfs nog voor laten, al was dat maar met 0.01. Schoeman, Cavic en Huegill completeerden de top 5.

Bij de dames was het verschil tussen de tijden met Jaked en zonder Jaked een stuk minder groot. Zo kwam Hannah Miley op de 400wissel tot 4.34.41, aardig in de buurt van haar Europees (Jaked) Record van 4.31.33. Die tijd zwom ze tijdens het British Gas Championship, de kwalificatie wedstrijd voor Rome, de wedstrijd van vandaag is maar een ‘tussendoortje’. Ook op de 200school kwam Mirna Jukic ook aardig dicht bij haar Europese record van 2.22.46, ze bleef steken op 2.22.84. Yuliya Efimova moest met 2.26.11 genoegen nemen met het zilver, net als op de 50school. Daarop kwam de mogelijke wereldrecordhoudster (het record moet nog erkent worden) tot 30.90 (ruim boven de 30.05 van eind april) en verloor ze van haar landgenote Valentina Artemyeva. Zij kwam tot een winnende tijd van 30.56.

Verder uitslagen zijn te vinden op de site van de Mare Nostrum Tour in Barcelona.

Tagged as: , , , ,

Leave a Response