Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geen nieuw zwembad voor De Dinkel

Email dit bericht Print dit bericht

De Dinkel DenekampAl enkele jaren is De Dinkel uit Denekamp bezig om de gemeente zo ver te krijgen een nieuw zwembad te bouwen. Ambitieuze plannen voor een 50m werden gepresenteerd en lange tijd leek het erop dat het plan een goede kan van slagen had. Helaas voor De Dinkel veranderde het economische klimaat in het afgelopen jaar drastisch en dus moest het gemeentebestuur de beslissing nemen om geen nieuw bad te bouwen. Ook een nieuw 25m bad komt er niet, het gemeentebestuur wil niet verder gaan dan renovatie van het bestaande zwembad.

Een verdere toelichting op de beslissing van het gemeentebestuur is te lezen in de Twentsche Courant Trubantia.

“Ook al zouden we een nieuw 25 meterbad willen, dan moet het tarief van de ozb nog met 20 procent omhoog. Daar kunnen we de burger niet mee opzadelen”, zei fractievoorzitter Jan Meinders van de grootste partij, het CDA. Voor coalitiepartner PvdA lag de zaak ook duidelijk. “Uiteraard moeten bestuurders lef tonen, maar daarmee alleen red je het niet. De risico’s moeten wel aanvaardbaar blijven, het plafond is bereikt”, verkondigde woordvoerder Vincent Blokhuis. Hij toonde veel waardering voor de tomeloze inzet van met name de zwemclub De Dinkel in het najagen van de droom. “Het wil niet altijd zeggen dat je je idealen kunt verwezenlijken”, aldus Blokhuis.

Ook van de kant van de oppositie was er duidelijkheid. Lokaal Dinkelland wil geen financiĆ«le molensteen om de nek. “Een jaarlijks negatief exploitatietekort van bijna anderhalf miljoen euro is niet verantwoord en acceptabel”, merkte fractieleider Alfons Steggink op.

De VVD probeerde via een motie te bereiken dat de zwemclub samen met de KNZB tot 1 oktober tijd krijgen om externe financiers te vinden. “Omdat”, aldus Jeannet Rikkink, “niet alles op dit moment is te overzien.” De andere fracties zagen geen brood in zo’n motie. En zo ging het zwembadplan gisteravond kopje onder. Tot grote teleurstelling van de zwemliefhebbers op de publieke tribune. Hoewel, na de berichten van de afgelopen weken, was dit resultaat wel zo’n beetje te verwachten. Het zwembadplan komt op een totaal verkeerd moment. Immers het Raadsplan, dat gisteren werd vastgesteld, houdt een jaarlijkse bezuiniging in van 2,6 miljoen euro. Toch blijft de gemeente gezond en is er geld (ruim drie miljoen euro) voor uitvoering van belangrijke projecten. Ook daarover werd uitvoerig van gedachten gewisseld. Na enkele schorsingen werden uiteindelijk knopen doorgehakt.

Tagged as:

Leave a Response