Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Geen Jaked/BlueSeventy op NJK of Parijs Open

Email dit bericht Print dit bericht

FINAVandaag werd op diverse sites gemeld dat de FINA gehoor heeft gegeven aan het verzoek van de Franse zwembond om de definitieve lijst met badkleding, die komende donderdag in Lausanne wordt vastgesteld, pas na het weekend openbaar te maken. De Franse bond deed dit verzoek omdat ze bang waren dat als de lijst op vrijdag bekend gemaakt zou worden, zoals eerder het plan was, er een complete chaos zou ontstaan tijdens de Parijs Open die dit weekend gehouden wordt. Dit betekent dat tijdens de NJK in Amsterdam komend weekend dezelfde regels van kracht zullen zijn als op tijdens de NK van afgelopen weekend in Eindhoven. Van de ‘snelle pakken’ zal dus alleen de LZR toegestaan zijn.

Vanuit een andere bron kregen wij door dat de lijst op de 20 juni gepubliceerd zal worden, wat overigens voor de genoemde wedstrijden niets uit zal maken. Die zelfde bron wist ook te melden dat BlueSeventy informatie heeft verzameld welke ze komende donderdag zal presenteren aan de FINA. Deze informatie moet aantonen dat niet alle pakken hetzelfde beoordeeld kunnen worden en moet de mensen die de beslissingen moeten nemen helpen in hun besluitvorming. BlueSeventy schijnt zeer overtuigd te zijn van het feit dat hun pakken alsnog goedgekeurd zullen worden en heeft dan ook geen aangepaste versies ingeleverd. Zodra er meer info bekend wordt uit Laussane zullen we dit uiteraard plaatsen.

Nadat de lijst gepubliceerd is, zal deze ‘bevroren’ worden, wat betekent dat de eerste fase die de FINA voor ogen had met betrekking tot de pakken afgerond is. De pakken die op deze nieuwe lijst staan kunnen tot en met 31 december 2009 gedragen worden. Per 1 januari 2010 zullen er weer nieuwe regels van kracht worden, welke in de komende weken/maanden bepaald zullen worden. Zodra die regels zijn vastgesteld kunnen fabrikanten weer pakken inleveren die volgens hen voldoen aan die nieuwe regels, waarna de FINA zal beginnen aan een lijst voor 2010. Naar verwachting zal er dan geen niet-waterdoorlaatbaar materiaal meer gebruikt mogen worden, want het einde van het LZR tijdperk zal inluiden.

Tagged as: , , , , ,

Leave a Response