Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Frankrijk neemt voortouw in badpakken-kwestie

Email dit bericht Print dit bericht

FrankrijkDe Franse zwembond heeft aangekondigd dat bij wedstrijden in Frankrijk zij de lijst met goedgekeurde badpakken van 19 mei en niet die van 22 juni zullen handhaven. Daarmee nemen ze het voortouw in de hele discussie over de badpakken en het zwakke beleid van de FINA. Dit besluit betekent dus dat met directe ingang de BlueSeventy Nero, Jaked J01, Arena X-Glide en alle andere afgekeurde pakken (weer) verboden zijn. De beslissing werd toegelicht door de voorzitter van de Franse zwembond waarbij hij aan gaf dat de beslissing vooral was genomen met het oog op de zwemmers en zwemmen in het algemeen, met name bij de jeugd :

“The French federation always works in the best interests of swimmers and swimming. As we know, for the past six monnths, FINA has been unable to reach a clear and ethical position on suits. The changes in direction, the lack of clarity is destabilising for athletes, teams and national federations. In that context the FFN will not recognise the latest list of FINA approved suits. It will instead observe the list issued on May 19. That implies that all [100%] polyurethane suits are banned in French waters, specifically for the upcoming youth championships of France.”

Voor de Franse toppers die afreizen naar Rome deze zomer heeft dit besluit weinig invloed. Tijdens de WK zullen zij wel ‘gewoon’ mogen starten in de laatste generatie snelle pakken.

Tagged as: ,

Leave a Response