Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Filippo Magnini mogelijk niet naar de WK

Email dit bericht Print dit bericht
Filippo Magnini

Filippo Magnini

Na zijn titels in 2005 en 2007 op de 100m vrijeslag bij de wereldkampioenschappen, is Filippo Magnini op zoek naar zijn 3e titel op rij in Rome komende zomer. Maar nadat hij niet in staat was om zich te plaatsen voor de finale van de 200vrij bij de Italiaanse kampioenschappen afgelopen week en als slotzwemmer van de 4x100vrij estafette met zijn clubteam niet verder was gekomen dan 49.01, trok hij zich terug voor de overige afstanden. De reden was dat hij zich verre van goed voelde, maar eerste onderzoeken hebben nog niets aan het licht gebracht.

Gelukkig voor Magnini had hij vorige maand reeds een 48.11 op de klokken gebracht, een tijd die voldoende zou moeten zijn voor plaatsing voor de WK, mits de Italiaanse zwembond er van overtuigd kan worden dat Magnini weer fit zal zijn voor de WK. Zelf zegt hij over dit alles : “I don’t really want to speak about it. Everyone is asking what’s wrong with me, but I don’t know. I’m human, I have a right to be tired. But all of a sudden, its said that I’m in crisis. It is an exaggeration.” Of hij gelijk heeft zullen we in de komende maanden mee maken, hij heeft nog 2 maanden om te herstellen en zich voor te bereiden. De series van de 100m vrij op de WK beginnen op woensdag 29 juli.

Tagged as: , ,

Leave a Response