Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

EJOF ploeg 7 dames en 2 heren (video)

Email dit bericht Print dit bericht

KNZBNadat de rook opgetrokken was in Amsterdam stonden er 9 namen op de lijst voor de EJOF in Tampere. 5 dames en 2 heren hadden zich individueel geplaatst voor het festival in Finland. Dit aantal was ruim meer dan waar de KNZB in eerste instantie vanuit gegaan was. Gelukkig voor de KNZB was de laatste generatie snelle badpakken tijdens dit toernooi nog verboden (Jaked, BlueSeventy, Arena X-Glide), anders had de ploeg nog een stuk groter uit kunnen vallen. Nu zijn de namen van de deelnemers in Tampere :

Esmee Vermeulen (E.ON-NZA) : 200vrij – 800vrij
Femke Leenstra (ORCA) : 50vrij – 100vrij
Annemarie Worst (Octopus) : 200rug
Maaike de Waard (De Zeehond’73) : 100rug
Rachelle Visster (AZ&PC) ; 200wissel
Dion Dreesens (SG Noord-Limburg) : 50vrij – 100vrij – 200vrij – 400vrij
Jens Bakker (E.ON-NZA) : 200school – 200wissel

Hieraan werden nog 2 dames toegevoegd om de 4x100vrij estafette te kunnen vormen en de gelukkige winnaars voor die plekken waren Jovanna Koens en Sylvia Dik. Deze 2 dames wisten op de 100vrij nog keurig onder de minuut te finishen en wisten zich daarmee alsnog via de achterdeur te plaatsen. Overigens moet het NOC/NSF de voordracht van de ploeg nog wel goedkeuren, maar de verwachting is dat daar geen problemen bij zullen ontstaan.

In de strijd voor de totaal titel van het toernooi, de Andre Cats bokaal, eindigde de ploegen van Trivia en DWK uiteindelijk gelijk op 278. De beslissing moest gemaakt worden op basis van de gouden medailles en daarin was Trivia duidelijk de beste : 8 tegen 6. Dat dit nodig was had ook te maken met het feit dat de dames estafette van Trivia op de 4x100wisselslag gediskwalificeerd werd. De schoolslagzwemster zou tijdens de onderwaterfase meer dan 1 vlinderbeenslag gemaakt hebben. Buiten de overwinning kostte het de Trivia dames ook het Nederlands Junioren record. Daardoor bleven ze steken op 2 : de 4x100vrij en 4x200vrij.

Meer video’s van dit kampioenschap (en de NK van vorige week in Eindhoven) op ons YouTube kanaal.

Tagged as: ,

4 Comments

  1. kleine correctie: ‘de snelle badpakken’ waren niet verboden. slechts een beperkt aantal van de allersnelste badpakken was verboden. ik heb series met 8 LZRs (geen estafette) gezien en ook aardig wat snelle pakken van andere merken. De speaker vond het zelfs een opmerking waard toen er een jongen in een ouderwetse ballenknijper aan de start verscheen.

  2. @Joeri : je hebt helemaal gelijk, heb de tekst wat verduidelijkt.

Trackbacks

  1. Nederlands Record Junioren 4×100wissel LIVE op zwemsite.nl | Zwemsite.nl
  2. Meiden Trivia zwemmen Nederlands Junioren Record (video) | Zwemsite.nl

Leave a Response