Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

De meerwaarde van een ‘Gijs’

Email dit bericht Print dit bericht
Pieter vd Hoogenband

Pieter vd Hoogenband

In zijn column in de Telegraaf verteld Pieter van den Hoogenband over 2 mensen die hem mogelijk net dat laatste duwtje hebben gegeven richting zijn 2 gouden Olympische 100vrij medailles. Luc Nilis, die hem na zijn legendarische overwinning op Ian Thorpe in Sydney 2000 feliciteerde terwijl hij zelf zwaar geblesseerd was en Gijs Damen, die met zijn tomeloze inzet misschien net die 8 honderdste verschil heeft gemaakt waarmee hij in Athene wederom Olympisch goud pakte. “Het is altijd moeilijk om percentages van een gouden medaille aan iemand toe te kennen, maar de 100 vrij in Athene won ik met een vingernagel verschil. Ik veronderstel dat het goede gevoel dat ik daar met name door de aanwezigheid van Gijs had, minimaal een nageldikte heeft gescheeld. Kortom: zonder Gijs had ik daar waarschijnlijk geen olympisch goud gewonnen. Natuurlijk kan ik nog tientallen factoren en mensen noemen die een bijdrage, groot of klein, aan mijn succes hebben geleverd. Maar de waarde van een ‘Gijs’ moet zeker niet worden onderschat. “

De hele column is te lezen op de site van de Telegraaf.

Tagged as:

Leave a Response