Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

BlueSeventy geholpen door Huub Toussaint bij FINA

Email dit bericht Print dit bericht

Blue70Toen BlueSeventy vorige week bij de FINA mocht verschijnen om duidelijk te maken waarom de BlueSeventy Nero ten onrechte was afgekeurd, hadden ze daar hulp van Huub Toussaint. Huub is in de Nederlandse zwemwereld een bekende verschijning. Hij is lector aan de Hogeschool van Amsterdam, geeft regelmatig clinics (bijvoorbeeld bij de Nederlandse Vereniging van Zwemsport Trainers) en ondersteund E.ON-NZA waar nodig. Bij vrijwel alle onderzoek op het gebied van zwemmen in Nederland komt zijn naam wel naar voren, zij het als initiator of ter ondersteuning/referentie. En in de komende periode zal hij BlueSeventy blijven ondersteunen bij de ontwikkeling en optimalisatie van hun badkleding. In een officieel persbericht van BlueSeventy geven zij aan zeer dankbaar te zijn voor zijn hulp.

22 June 2009

blueseventy body suits back in the water

blueseventy’s high-tech swimming body suits are back in the pool after the sport’s governing body, FINA, reversed its decision to ban them on the grounds of possible air trapping.

This decision means that swimmers are free to wear them at the forthcoming World Championships in Rome, and all other competitions, at all levels around the world.

Ceo, Steve Nicholls, commented: “We were confident in the scientific evidence that our suit could not trap air and are grateful for the support of Huub Touissant of the University of Amsterdam in presenting our case to FINA. We felt strongly that we would not need to make any alterations to it and we’re delighted that the right decision has been made without any form of bias.

“The last few weeks have certainly hurt us, with minimal sales in the period of not being on the list. However, we have been continuing with production to ensure availability for when the decision was reversed.

We now look forward to the World Championships, where we will have suits available for any swimmers wanting to try them out. We have been in continuous communication with swimmers throughout this period and this announcement now confirms their suit choice for Rome. They can now continue their preparation without this distraction.

“Prior to the latest announcement by FINA, blueseventy had consulted Lawyers to get an injunction against the decision. On consultation with FINA they encouraged us to instead go through their own review process which we have done.” Nicholls added.

“The most important thing is that swimmers now know where they stand and have a choice about what suit they can wear. We will do everything we can to ensure that our suits are available and that all swimmers have access to them from all of our global distributors and subsidiaries

Tagged as: ,

1 Comment

  1. Eindelijk is er een duidelijke uitspraak.
    vervelende zaak voor al de zwemmers, vooral het open water heeft onder deze kwestie erg geleden.
    geleden……..ja vooral veel koude. Zwemmen in een oud (versleten, dun) pakkie wellicht kort model, omdat ze hun pas aangeschaft blue Seventy buitenpak in de kast konden hangen.
    maar dat is nu god zei dank voorbij.
    Tip…………..bedenk voordat men begint. dan kan iedereen zich ruim van te voren orienteeren, en gaat men niet geld over de balk gooien.

Leave a Response