Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Besluit FINA zuur voor Speedo

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenWaar een aantal producenten natuurlijk zeer verheugd zijn over het besluit van de FINA, is het besluit voor Speedo het slechtste wat kon gebeuren. Tientallen jaren waren zij het bedrijf met veruit het grootste marktaandeel in de badkleding voor de wedstrijdsport. Iedere 4 jaar ongeveer kwamen ze met een nieuwe innovatie, de laatste in 2007/2008 met de Lazer Racer LZR en iedere keer was het het pak met de meeste gouden medailles en wereldrecords tijdens grote toernooien. Maar dit lijkt komende zomer niet het geval te worden, want in tegenstelling tot een aantal andere producenten heeft Speedo geen pak gemaakt wat volledig uit polyurethaan bestaat. En dus lijken ze op de komende wereldkampioenschappen slechts een klein aandeel te gaan krijgen in de medailleoogst.

In de Telegraaf laat Lammie Winters van Speedo Nederland weten het hele verhaal natuurlijk zeer zuur te vinden voor Speedo. Maar volgens haar kan Speedo weinig uitrichten. “We hebben dit niet in de hand, maar het is duidelijk dat er nog een hoop vraagtekens zijn. Maar we kunnen dit het best luchtig en nuchter bekijken. Of Speedo jurdisch nog iets gaat doen, ligt bij de internationale hoofdvestiging.”

Het hele artikel is te lezen op de site van de Telegraaf.

Tagged as: ,

2 Comments

 1. Volgens mij was het verhaal bij de Olympische Spelen omgekeerd. Speedo was trendsetter met het LZR pak inclusief nieuwe materialen en ondersteuning van de “core”. De concurrentie liep toen achter de feiten aan. Misschien moet je wel concluderen dat Speedo deze pakkenwedloop zelf in gang heeft gezet.

 2. volledig mee eens!.

  Ik denk dat een ieder die de sport terug wil, het er wel overeens is. Gelijkheid voor allen, zwemmerstechniek ipv badpakkentechnologie. Dan is er maar 1 mogelijkheid: ALLE superbadpakken verbannen uit de races, en zeer goede regels opstellen voor toekomstige badpakken.
  Daar is de Fina grandioos de mist ingegaan. Wat schetst mijn verbazing als blueseventy adept?, op de eerste lijst van de fina, zijn keurig alle concurrenten van speedo met hun superbadpakken verwijderd, maar……………Juist de oorzaak van alles, de LZR mocht blijven Dat is natuurlijk voor elke niet speedo zwemmer onverteerbaar. Na het debacle van de eerste lijst waren er eigenlijk maar twee reacties mogelijk:
  1 alle pakken toestaan,
  2 de lijst handhaven maar ook de speedo LZR afvoeren en verbannen.

  de tweede oplossing was het beste geweest voor de sport, maar ja politieke belangen, geld, aandelen etc…….

Leave a Response