Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amerikaanse top aan de start in Santa Clara

Email dit bericht Print dit bericht
Michael Phelps

Michael Phelps

Van 11 juni tm 14 juni aanstaande wordt voor de 42e keer de Santa Clara International Invitational georganiseerd. Deze wedstrijd, onderdeel van de Amerikaanse Grand Prix series, is met meer dan 20 Amerikaanse Olympiers weer super sterk bezet. Zo zal Michael Phelps starten op de 200vlinder, 400vrij, 100vrij en 100rug. Ook Ryan Lochte is van de partij, met volgens het ‘psych sheet‘ (startlijst) een vol programma : 100school, 400wissel, 100vlinder, 200rug, 50vrij, 100vrij, 200wissel en 100rug. Naar verwachting zal hij echter een aantal afstanden schrappen, afhankelijk van de vorm van de dag. Bij de dames zijn de belangrijkste namen uit de Verenigde Staten Katie Hoff en leider in het klassement van de Grand Prix Series Mary DeScenza. Zij zullen met vooral veel buitenlandse concurrentie te maken krijgen, zoals Stephanie Rice en Leisel Jones uit AustraliĆ« en Kirsty Coventry uit Zimbabwe.

Net als bij de vorige Grand Prix wedstrijd zal ook deze ronde live te volgen zijn via een webstream, zodra de link hiervan beschikbaar is zullen we die uiteraard op zwemsite.nl plaatsen. Voor nu is het volledige programma op www.usaswimming.org te vinden, net als de startlijst. De series zijn om 9.00uur lokale tijd (18.00uur Nederlandse tijd), de finales op donderdag om 16.00uur lokale tijd (01.00uur Nederlandse tijd), op de andere dagen om 17.00uur lokale tijd (02.00uur Nederlandse tijd).

Op Floswimming.org was een leuk interview met Leisel Jones te zien naar aanleiding van de races die ze afgelopen weekend zwom tijdens de Southwest Classic Invitational. Daar kwam ze op de 100school tot een tijd van 1.06.67.

De 100m schoolslag race is ook te vinden op Floswimming.org en hieronder.

Tagged as: , ,

Leave a Response