Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Amaury Leveaux dreigt met boycot Rome

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenVandaag verscheen in L’Equipe een interview met Amaury Leveaux waarin hij aangeeft mogelijk de 50vrij op de WK te boycotten. De reden is dat hij het onverklaarbaar vindt dat het volledig uit polyurethaan bestaande pak van Jaked wel is goedgekeurd, terwijl pakken van Tyr (zijn sponsor) uit identiek materiaal niet worden toegestaan. “Volledig onbegrijpelijk … op de rand van het onbekwame” zegt Leveaux over de FINA “Ze zijn ergens mee begonnen maar hebben geen idee waar ze naartoe gaan. Als er niets verandert, is het mogelijk dat ik zeg: Ik ga daar niet zwemmen. Ik ga liever op vakantie”

Overigens is Leveaux niet tegen de ontwikkeling van de badpakken, maar volgens hem zorgt het er voor dat sommige zwemmers sneller zwemmen dan zou moeten kunnen. “Je ziet zwemmers die niet eens de EK wisten te halen nu plotseling tijden neerzetten die ze in de top-10 allertijden plaatst.” Mogelijk dat een boycot, zoals sommige mensen roepen een optie zou kunnen zijn. “Misschien denkt de FINA nog eens na als de absolute toppers besluiten om niet te starten in Rome. Ik heb er in ieder geval over gedacht. En als de FINA haar standpunt niet wijzigt….”

Tagged as: , , , , ,

2 Comments

 1. Leveaux… (denk) Leveaux… Uhm, was dat niet die gast die met een paar pakken over elkaar dat 100 vrij wereldrecord kortebaan zwom?

 2. @Rick, Nu moet ik toch even in de bres springen voor Amaury. Leveaux zwom zijn wereldrecord in een TYR Tracer Rise, slechts 1 pak aan. De TYR tracer Rise voldeed en voldoet aan alle eisen(richtlijnen) van de Dubai charter. Ik vond zijn 50 vrij eigenlijk ook wel indrukwekkend 20.48. Nog steeds een fantastisch wereldrecord. (onze NK sprintkampioen zwom dit weekeinde 22.1) Dat is een enorm gat op de 50 vrij.
  Als je dus moet denken over wie die gast ook alweer is doe je hem te kort. Hij is momenteel zonder verboden of bediscussiƫrd pak met ruime voorsprong de snelste zwemmer op deze aardkloot op de koningsnummers.
  We zullen zien of er in de nabije toekomst iemand is die sneller gaat in de tweede generatie Neopreen pakken.

  Ik weet dat hij in een Jaked zou willen starten maar zijn loyaliteit aan zijn sponsor (die hem overigens wel de vrijheid geeft om in een Jaked te starten) weerhoud hem van een wisseling van pak. Bovendien speelt mee dat TYR een exacte kopie van een Jaked heeft ingeleverd en bij Fina heeft aangeboden, die werd lachend van tafel geveegd….. De story continues, er is een een procedure opgestart.

  Gelijkheid voor alle zwemmers is iets wat er snel moet komen. Boycotten kan een middel zijn (slecht) maar daarmee stoot je de commercie niet omver.

  Wegblijven zou niet werken, als hij lef heeft start hij in z’n blote kont dat zou de wereld en FINA wakker schudden!

Leave a Response