Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Zwembadrecords krijgen speciale plek in Sloterparkbad

Email dit bericht Print dit bericht

Amsterdam SwimcupVandaag (25 mei) is in het Amsterdamse Sloterparkbad een gloednieuwe wand met ‘Pool Records’ onthuld. In april was het bad het decor voor de Amsterdam Swim Cup 2009, waar vele records sneuvelden. Daardoor was een nieuwe wand met Sloterparkbad records meer dan op zijn plaats. Natuurlijk sprongen de twee wereldrecords van Marleen Veldhuis het meest in het oog. Maar met veertien WK limieten, twintig nationale records en een stortvloed aan persoonlijke records is de Amsterdam Swim Cup van 2009 de geschiedenis ingegaan als één van de recordrijkste toernooien van de afgelopen jaren.

De Amsterdamse E.ON-NZA zwemmers, met Nick Driebergen en Femke Heemskerk als grootste recordjagers (beide goed voor meerdere nationale records), deelden voor een belangrijk deel mee in dit succes. Aan hen dan ook de eer om in hun thuisbad de nieuwe recordwand te onthullen. Een taak die ze zichtbaar met enige trots vervulden. “Ik ben er erg trots op dat ik een plaatsje tussen de grote namen op dit bord heb veroverd. Het is altijd leuk om een zwembadrecord op je naam te hebben staan maar dat dit in ons eigen bad is, maakt het extra bijzonder.” Aldus een trotse Nick Driebergen, nationaal recordhouder op de 50, 100 en 200 meter rugslag en deelnemer aan de WK komende zomer.

De wand met alle records is te vinden op de eerste verdieping van het zwembad, aangrenzend aan de ruimte waar de receptie zich bevindt. Daarop ook de records van de E.ON-NZA zwemmers die zich plaatsten voor de WK in Rome. De zwemmers die zich hiervoor niet hebben geplaatst nemen deel aan de open Britse kampioenschappen in Sheffield, welke gelijktijdig met de WK plaatsvinden.

Zwembadrecords Sloterparkbad (vlnr Femke Heemskerk, Lennart Stekelenburg, Lona Kroese, Nick Driebergen)

Zwembadrecords Sloterparkbad worden onthuld (vlnr : Femke Heemskerk, Lennart Stekelenburg, Lona Kroese, Nick Driebergen)

Tagged as: ,

Leave a Response