Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

WR Efimova in Arena X-Glide

Email dit bericht Print dit bericht
Yuliya Efimova

Yuliya Efimova

In tegenstelling tot wat als eerste bekend werd, heeft Efimova haar wereldrecord op de 50m schoolslag (30.05) niet gezwommen in een Arena R-evolution, maar in hetzelfde pak waarmee Alain Bernard het wereldrecord op de 100vrij op 46.94 zette, de Arena X-Glide.
Tot nu toe is dat pak nog niet goedgekeurd door de FINA en dus zou het record van Efimova niet erkend kunnen worden. Alles is afhankelijk van de lijst met toegestane badpakken die ergens de komende weken bekend gemaakt gaat worden. (Laatste berichten zeggen pas eind mei..) Mocht de Arena X-Glide daar wel op staan dan is het wereldrecord op de 50school dames waarschijnlijk 30.05, als de Arena X-Glide wordt afgekeurd blijft het wereldrecord staan op naam van Jade Edminstone uit Australiƫ met 30.31.

Efimova testte tijdens de Russische kampioenschappen ook nog een badpak van Arc op de 200schoolslag. Daarop zwom ze een nieuw Russisch record in 2.23.62. Op weg naar haar 1.05.80, waarmee ze de 2e zwemster ooit onder de 1.06 werd, had ze wel het ‘oude’ badpak van Arena de R-Evolution aan. Als ze de 100 en 200 in Rome in een Arena X-Glide mag zwemmen, komen de wereldrecords van Leisel Jones (1.05.09) en Rebecca Soni (2.20.22) binnen bereik.

Tagged as: , ,

1 Comment

Trackbacks

  1. Jaked J01, Arena X-Glide en Blue70 Nero niet op DE lijst | Zwemsite.nl

Leave a Response