Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sharon van Rouwendaal verhuist naar Nederland

Email dit bericht Print dit bericht
Sharon van Rouwendaal

Sharon van Rouwendaal

Sharon van Rouwendaal zal vanaf volgende week maandag 11 mei in Eindhoven gaan trainen en wonen. Daarmee komt er een definitief einde aan de samenwerking met haar trainer Alexis Pannier in Frankrijk en kiest ze voor NZE en (voorlopig) Jeanet Mulder. Bij Jeanet komt ze in de groep van het RTC en de EJK ploeg voor Praag terecht. De keuze voor Eindhoven werd door Sharon en haar ouders gemaakt na terugkomst van de Amsterdam Swimcup in april. Pannier had zich tegen Sharon laten ontvallen dat ze op korte termijn moest kiezen voor de Franse nationaliteit en dat hij de EJK maar een onbelangrijke wedstrijd vond. Als zijn zoon Antony Pannier zich zou kwalificeren voor de WK ging hij liever daar kijken dan met Sharon mee te gaan naar de EJK. (Zijn zoon werd 2 maal 2e werd tijdens de Franse Kampioenschappen in Montpellier (400vrij 3.49.55 en 1500vrij 15.06.14), maar plaatste zich daarmee niet voor de WK)

De keuze voor Eindhoven werd ingegeven door de goede ervaring die Sharon opdeed in de voorbereiding op de Amsterdam Swimcup. Ze kon zeer goed overweg met Marleen en Jacco en dus was het eigenlijk niet meer dan logisch dat ze in Eindhoven uit zou komen. Voorlopig komt ze dus in de groep van Jeanet terecht, maar als ze zich zo blijft ontwikkelen als de afgelopen jaren lijkt een overstap naar de groep van Jacco Verhaeren slechts een kweste van tijd. Op dit moment is ze al in het bezit van 10 Nederlandse Jeugdrecords en 3 Nederlandse Senioren records. De laatste die ze pakte was de 100m rugslag van Femke Heemskerk met 1.02.02. Ze deed dit tijdens de Franse kampioenschappen in Montpellier. Had ze het gedaan tijdens de Amsterdam Swimcup dan had ze zich mogelijk voor de WK geplaatst via de 4x100wissel estafette. Wie weet wat Pannier dan gezegd had….

Tagged as: , ,

Leave a Response