Zwemsite.nl

DE zwemsite van Nederland

Sam van de Schootbrugge kiest voor Engeland

Email dit bericht Print dit bericht

Voor u gelezenOp de site van zwemkroniek zagen we zojuist het bericht dat Sam van de Schootbrugge gekozen heeft om de komende 2 jaar voor Engeland uit te komen. Dit betekent dat hij ook geen kandidaat voor Nederland meer is voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) in Tampere komende zomer. Zijn besluit lijkt vooral een praktische te zijn omdat hij in verband met studieverplichtingen niet in staat zal zijn een goede voorbereiding te hebben op de NJK in juni en ook al weer eerder naar huis zou moeten op de zondag van de NJK.

Voor Sam betekent dit dat hij op het EJOF waarschijnlijk alleen zal kunnen starten op de 200vlinder, want de overige afstanden wist hij niet te winnen in zijn leeftijd op de Britse kampioenschappen, de kwalificatiewedstrijd voor het EJOF. Natuurlijk zal hij wel onderdeel uit gaan maken van de Britse estafette ploegen in Tampere die kijkend naar de uitslagen van de Britse kampioenschappen zeker tot de medaillekandidaten gerekend kunnen worden.
Voor de overige Nederlandse zwemmers betekent het dat de grootste kandidaat en concurrent voor EJOF kwalificatie wegvalt. De strijd voor de EJOF tickets is dan ook weer volledig open….

Tagged as: ,

1 Comment

Trackbacks

  1. Voorlopige startlijsten NJK bekend | Zwemsite.nl

Leave a Response